حکومت جهانی، محور گسترش یا محور انقلاب اسلامی

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    حکومت جهانی، محور گسترش یا محور انقلاب اسلامی
    حکومت جهانی، محور گسترش یا محور انقلاب اسلامی
    پدیدآوراندفتر مجامع علوم مقدماتی فرهنگستان علوم اسلامی (مؤلف)
    ناشرمؤلف
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1367
    چاپاول
    موضوعاسلام‌ و سیا‌ست‌ جها‌نی‌,سیا‌ست‌ جها‌نی‌ -- قرن‌ ۲۰م‌.,ایران‌ -- سیا‌ست‌ و حکومت‌ -- دخا‌لت‌ خا‌رجی‌
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    JX۱۳۹۵/د۷ح۸

    حکومت جهانی، محور گسترش یا محور انقلاب اسلامی ، تألیف دفتر مجامع علوم مقدماتی فرهنگستان علوم اسلامی، به تحلیل مسئله کفر جهانی و در رأس آنها آمریکا به عنوان شیطان بزرگ پرداخته و روشهای مبارز با آن را مورد بررسی قرار داده است.

    کتاب حاوی چهار بخش است:

    ترسیم هجوم همه‌جانبه کفر جهانی، عنوان بخش اول کتاب است که شامل دو فصل می‌شود. در فصل اول «کفر بین المللی نظامی در همه ابعاد»، به عنوان تحلیل نظری طرح شده است. در این فصل، در سخن از نگرشی در ناهماهنگی داخلی، به مسائل فرهنگی و اقتصادی اشاره می‌شود، و اینکه چرا با سرنگونی نظام شاهنشاهی، آثار فرهنگی و اقتصادی آن در جامعه هنوز نمایان است. همچنین به ارتباط با نظامهای بین‌المللی، و بررسی ارتباط فرهنگی و ارتباط اقتصادی پرداخته می‌شود. در بررسی ارتباط فرهنگی، به وارداتی بودن نظام آموزشی از غر اشاره می‌شود، که سازگار با جامعه ما نیست؛ لذا آثاری را به دنبال دارد. از جمله: تحقیر آنچه که خودی است؛ دلباختگی و شیفتگی عده‌ای به فرهنگ غرب، انحلال شخصیت عناصر در نظام علمی جهانی، رنسانس، دگرگونبی علم علیه مذهب و تجدید حیات ماده‌پرستی. در آخر بحث، نتیجه گرفته می‌شود که سیستم علمی جهانی، مولود رنسانس است.

    در قسمت دوم، به بررسی ارتباط اقتصادی پرداخته می‌شود. در این قسمت، به اصول و ابزار نظام اقتصادی غرب اشاره می‌شود. عناوین فرعی این قسمت عبارت است از: اصالت دادن به سرمایه، ربا ابزار ماده‌پرستی، انحصار تضیمن‌کننده استمرار و گسترش نظام ربوی، مدیرت سیاسی جامعه بر اساس نرخ رشد ربا، مدیریت اقتصادی برای جلوگیری از ربا و رشد آن، ماشینیزم ابزار تحرک سرمایه‌های انبوه، نظام توزیع متمرکز مولود طبیعی تولید انبوه، حیات کارخانه در گروه مصرف متمرکز، تابعیت انسان به عنوان یک ابزار از ابزار از ابزاری دیگر به نام ماشین.

    در بحث از بین‌المللی بودن نظام کفر ربوی، اشاره می‌شود که انسان در دیدگاه غرب موجودی اشباع‌ناپذیر و حریص است و نرخ رشد خویش را نرخ ربا می‌داند؛ لذا دست از رشد خویش، یعنی افزایش مدام شتاب نرخ ربا برنمی‌دارد و چنین افزایش با شتابی، گستره‌ای به پهنای همه گیتی می‌طلبد. نویسندگان کتاب، در این زمینه به موارد دیگری نیز، از جمله هواپرستی و گرایشهای مادی زمینه‌ساز تلسط جهانی کفر، تقسیم کار بین‌المللی که منجر به تک‌محصولی شدن بعضی کشورها گردیده، تأمین منافع مادی و تحرک در گروه هماهنگی با نظام جهانی می‌پردازد.

    «مدیریت کفر جهانی، تحلیلی عینی» عنوان فصل دوم است. دراین‌باره، این مبحث مطرح می‌شود که سازمان ملل متحد، سازمانی در خدمت مدیریت کفر جهانی است. مباحث فرعی آن عبارتند از: علت تشکیل و هدف سازمان ملل متحد، جنگ جهانی بی‌نتیجه بر سر تقسیم دنیا، سازمان ملل راهی دیگر برای تقسیم دنیا، آزادی و تساوی عقاید، اتحاد ملل بر اساس ماده‌پرستی قدرت، ضابطه سازمان ملل برای تقسیم دنیا، ایجاد نظم جهانی به منظور متحد نمودن جهان بر محور پرستش ماده.

    در قسمت دوم این فصل، به تشکیلات سازمان ملل (ارکان - کارگزاریها) و اینکه چگونه در خدمت کفر جهانی قرار دارند، پرداخته می‌شود. در بخش فرهنگی به یونسکو، در بخش اقتصادی به بانک جهانی، سازمان فائو، سازمان گات، سازمان ایلو، و در بخش سیاسی و حقوقی به شورای امنیت و اختیارات آن و دیوان بین‌المللی اشاره می‌شود. در ادامه به شرکت‌های چند ملیتی پرداخته می‌شود و نقش آن در گسترش نظام ربوی، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. همچنین در زمینه عملکرد این شرکت‌ها به حاکمیت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آنها اشاره می‌شود و تأثیر حاکمیت این شرکتها در جهان سوم به لحاظ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی مورد بررسی واقع می‌شود.

    «آمریکا، شیطان بزرگ» دیگر قسمت فصل دوم است، که در آن به توانایی شرکت‌های چند ملیتی آمریکایی در زمینه اقتصادی و روابط آنها با اروپا و شوروی اشاره می‌شود. نویسنده دراین‌باره می‌نویسند که شرکت‌های چند ملیتی آمریکایی با در اختیار گرفتن مدیریت، حداکثر سرمایه و سود حاصل از آن، توانسته‌اند با سیطره مادی خویش بر حیات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، موجب تضعیف جهان سوم گردند. وی در ادامه اشاره می‌کند که این اقدامات تنها به خارج از آمریکا مربوط نمی‌شود، بلکه در درون سیستم متمرکز ربوی آمریکایی، همین داستان جریان دارد. ازاین‌رو، نقش این شرکت‌ها در درون سیستم آمریکا بررسی می‌شود. نویسنده به اقدامات شرکت‌های چند ملیتی و اعما نفوذ آنها در شورای روابط خارجی و کمیسیون سه‌جانبه آمریکا اشاره می‌کند و آن را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

    هدم کفر، استراتژی حیات اسلام، عنوان بخش دوم کتاب است، که فصل اول آن «تحلیل عقلی» نام دارد. در این فصل، ضرورت مبارزه با کفر از دیدگاه منطقی و عقلی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. فصل دوم، تحلیل نقلی در مورد «وجوب دفاع» است. دراین‌باره به فتاوی فقها از جمله امام خمینی(ره)، مصباح یزدی، صاحب جواهر، شیخ بهایی، شهید ثانی، شهید اول، علامه حلی، ابن ادریس و شیخ طبری اشاره می‌شود.

    روشهای مبارزه با کفر جهانی، عنوان بخش سوم کتاب است، که در آن مبارزه با کفر از سه طریق فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بررسی می‌شود. در بخش مبارزه فرهنگی، به دو بعد فردی و اجتماعی توجه می‌شود. در بعد فردسازی دو مسئله آگاهی و تغییر نظام اجتماعی مطرح می‌شود. در بعد اجتماعی نیز استفاده از امکانات در ابلاغ کلمه حق،و قبضه مدارک و مدارج علمی مورد بحث می‌گیرد. در مبارزه از طریق اقتصادی، بی‌سرانجامی محور قرار دادن مبارزه اقتصادی و توصیه به بهره‌گیری از فرصت‌های اقتصادی بررسی می‌شود. در مبارزه سیاسی نیز، به سازمانهای بین‌المللی (سازمان استقرار رسمی ظلم و زور) و بهره‌گیری از فرصت‌های سیاسی اشاره می‌شود.

    مؤلفان سرانجام در فصل چهارم به این نتیجه می‌رسند که جنگ یا اعمال قدرت، مؤثرترین روش در مبارزه با نظام کفر است.[۱]

    پانویس

    1. حقیقت، سید صادق، ص 188-191

    منابع مقاله

    حقیقت، سید صادق، اندیشه سیاسی در اسلام: کتاب‌شناسی توصیفی، تهران، انتشارات بین‌المللی الهدی، 1377ش.

    وابسته‌ها