دکترین موعود ادیان

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    دکترین موعود ادیان
    دکترین موعود ادیان
    پدیدآوراناسلامي كاشاني، عباس (نويسنده)
    ناشرمؤسسه بوستان کتاب (مرکز چاپ و نشر دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1399ش
    چاپ1
    شابک978-964-09-2187-6
    موضوعمحمد بن حسن (عج)، امام دوازدهم، 255ق. - غیبت - مهدویت - مهدویت - انتظار - ادیان
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    8د5الف 224 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    دکترین موعود ادیان، اثر سید عباس اسلامی کاشانی (معاصر)، کتابی است در پاسخ به برخی از شبهات مهدویت و غیبت منجی.

    محتوای پژوهشی کتاب، طبقه بندی جامعی است از راویان احادیث مهدویت از طریق شیعه و اهل سنت و دست مایه ای برای بازشناسی صحابه و پسینیان آنان که به نقل اخبار مهدویت پرداخته اند و هم چنین بررسی میزان وثوق و اعتبار هریک از آنها که طبعا در پژوهش های دیگر از این دست مفید و ارهنما خواهد بود[۱]

    کتاب در هفت بخش سامان یافته است:

    بخش اول تحت عنوان «حضرت امام مهدی منتظر(عج) در متون محوری ادیان» است. در ابتدای این بخش، آیاتی از قرآن کریم ذکر شده است که در این آیات، اشاراتی به ظهور حق و تسلط دین حق شده است و اراده و سنت الهی برای این که کسانی که در زمین به استضعاف و استذلال کشیده شده اند، آن ها را پیشوایان خلق قرار دهد و یا مؤمنین پس از مظلومیت به عجز و فقر به ظهور امام عصر(عج) در وری زمین تا قیامت، دولت و قدرت سلطنت یابند، در ادامه این بخش چند نمونه از اشارات وارده به ظهور حضرت در متون محوری سایر ادیان و سپس به نقل تفصیلی آن پرداخته شده است.

    بخش دوم با عنوان «امام مهدی(عج) و شباهت های آن حضرت با پیامبران الهی(ع)» به بررسی مسائلی همچون، سرداب غیبت، ویژگی های ظاهری حضرت، نورانیت، صورت و چهره، قامت و قدرت بدنی، مصحف امامت و اعلامیه جهانی حضرت مهدی(عج) پرداخته است.

    بخش سوم نیز با عنوان «غیبت صغرا» و اعتقاد به وجود حجت خدا، به مسائلی همچون، امامت در روایات، جایگاه مقام امامت، شناخت اماام، یاد و محبت امام، حب و بغض، برترین الگو، فرمانبرداری، شرط قبول اعمال، تنها راه نجات، وعد و وعید خداوند به محبین می پردازد.

    بخش چهارم با عنوان «امم مهدی(عج) در آینه روایات شیعه و نگه اهل سنت» به بیان روایات متون امامیه و تحلیل بعضی از آنها، روایاتی از کتاب شریف اصول کافی، حضرت مهدی(عج) در نگاه اهل سنت شافعی، حنبلی، مالکی و حنفی پرداخته است.

    بخش پنجم با عنوان «فلفه غیبت» به بیان کیفیت غیبت، فضیلت انتظرا و بیا وظیفه شیعه در عصر غیبت می پردازد.

    بخش ششم با عنوان «نمونه های وصال» به بیان شرح حال تشرف بعضی از نیک بختان و نیک فرجامانی که در عصر غیبت نائل به توفیق زیارت آن حضرت گردیده اند پرداخته شده است.

    بخش هفتم نیز موعود را در اندیشه شیعه واکاوی کرده است و دیدگاه های اعتقادی و کلامی آن را به بحث گذاشته است[۲]

    پانویس

    1. مقدمه کتاب، ص31
    2. مقدمه کتاب، ص29-30

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب

    وابسته‌ها