حسینی شاهرودی، سید محمود

    از ویکی‌نور
    حسینی شاهرودی، محمود
    نام حسینی شاهرودی، محمود
    نام های دیگر حسینی، محمود

    شاهرودی، محمود

    شاهرودی، سید محمود بن سید علی

    نام پدر
    متولد 1259 هـ.ش
    محل تولد
    رحلت 1353 هـ.ش یا 1394 هـ.ق یا 1974 م
    اساتید
    برخی آثار
    کد مولف AUTHORCODE175AUTHORCODE


    معرفى اجمالى

    «سيد محمود شاهرودى»، فرزند سيد على، در سال 1301ق، در خانواده‌اى مذهبى در يكى از روستاهاى شاهرود ديده به جهان گشود. وى، پس از طى تحصيلات اوليه و دوره‌ى مقدمات در شهر بسطام، عازم حوزه‌ى علميه‌ى مشهد مقدس شد و در دروس سطح و خارج فقه و اصول اساتيد و فقهاى آن زمان حاضر گرديد، سپس در سال 1328ق، عازم حوزه‌ى علميه‌ى نجف اشرف شد.

    سيد محمود شاهرودى، از محضر درس مرحوم آقاى آخوند خراسانى صاحب«كفايه» به مدت يك سال و نيم استفاده نمود. پس از فوت استاد به مجلس درس نايينى و عراقى حاضر شد و از آن دو بهره‌ى وافى برد.

    پس از فوت مرحوم نايينى، تدريس خارج ايشان شروع گشت و مورد توجه فضلا و طلاب قرار گرفت.

    با رحلت آقا سيد ابو الحسن اصفهانى، رساله‌ى عمليه‌ى سيد محمود شاهرودى در دست‌رس مقلدين در كشورهاى عراق و ايران و خليج و لبنان و هند و پاكستان قرار گرفت و با درگذشت آیت‌اللهبروجردى، مرجعيت وى در اماكن يادشده، به‌خصوص ايران و عراق و خليج، شهرت و توسعه‌ى بيشترى حاصل نمود و حوزه‌ى بحث فقه و اصول ايشان در نجف، فضلا و علماى بى‌شمارى را در بر داشت.

    نماز جماعت مسجد هندى كه او در آن اقامه نماز مى‌كرد، بيشترين نمازگزار را داشت. تأمين هزينه‌هاى درمانى طلاب در نجف و هم‌چنين شهريه و تأمين نان طلاب حوزه‌هاى علميه نجف و كربلا و سامرا و مشهد مقدس به عهده وى بود.

    اولين بار در تاريخ مرجعيت و حوزه، از طرف آیت‌اللهشاهرودى، گروهى به‌عنوان بعثه دينيه حج در سال 1387ق، برابر با 1346ش، به امر وى و به سرپرستى آقازاده‌ى بزرگش اعزام شدند كه بسيار مورد استقبال حجاج قرار گرفتند. هم‌چنين وى، نخستين شهرك مسكونى طلاب به نام«حى الامام الشاهرودى» را در نجف اشرف تأسيس نمود.

    آیت‌اللهشاهرودى، حيات خود را همواره در تربيت فضلا و علما و رسيدگى به امور حوزه و تدريس و تأليف سپرى كرد و سرانجام در 17 شعبان المعظم سال 1394ق، دار فانى را وداع نموده و در صحن مطهر امير مؤمنان، على(ع) در سمت بالاى سرِ آن حضرت مدفون گرديد.

    آثار

    1. تقريرات اصول فقه آیت‌اللهميرزا حسين نايينى؛

    2. تقريرات بحث‌هاى آیت‌اللهآقا ضياء الدين عراقى ؛

    3. حاشيه بر كتاب شريف«وسيلة النجاة»؛

    4. حاشيه بر كتاب گران‌قدر«العروة الوثقى»؛

    5. ذخيرة المؤمنين؛

    6. كتاب الاجارة؛

    7. كتاب الحج؛

    8. نتائج الافكار فى الاصول.


    وابسته‌ها

    الحج / نوع اثر: کتاب / نقش: محاضر

    نتائج الأفکار في الأصول / نوع اثر: کتاب / نقش: محاضر

    مناسک حج / نوع اثر: کتاب / نقش: حاشيه نويس