حماسه غدیر در شعر پولس سلامه (شاعر مسیحی)

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    حماسه غدیر در شعر پولس سلامه (شاعر مسیحی)
    حماسه غدیر در شعر پولس سلامه (شاعر مسیحی)
    پدیدآورانمنتظمی، علی (نويسنده) زرقانی، علی (نويسنده)
    ناشرآستان قدس رضوی. بنياد پژوهشهای اسلامى
    مکان نشرایران - مشهد مقدس
    سال نشر1392ش
    چاپ1
    شابک978-964-971-621-3
    موضوعس‍لام‍ه‌، ب‍ول‍س‌ . عیدالغدیر -- نقد و تفسیر - شعر عربی - قرن 20م. - تاریخ و نقد - شعر مذهبی عربی - قرن 20م. - تاریخ و نقد - اسلام - تاریخ - از آغاز تا 132ق. - شاعران مسیحی - تأثیر اسلام - غدیر خم - شعر
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ل17 ع9088 4870 PJA
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    حماسه غدیر در شعر پولس سلامه (شاعر مسیحی)، اثر علی منتظمی و علی زرقانی، کتابی است در بررسی حماسه غدیر در اشعار پولس سلامه (1902-1979م)، ادیب و شاعر مسیحی.

    این اثر بر آن است تا نشان دهد که پولس سلامه، شاعر لبنانی، نه‌تنها با ادبیات و بلاغت امام علی(ع) در «نهج البلاغه» و دیگر آثار اسلامی آشنا بوده، بلکه شیفته مقام و شخصیت والای آن حضرت بوده است[۱].

    مطالب کتاب در چهار فصل تنظیم شده است. فصل اول، به زندگی‌نامه شاعر اختصاص یافته و سعی شده است تا در کنار زندگی‌نامه، یک تحلیل و بررسی هرچند کوتاه از شخصیت وی و عناصر تأثیرگذار در تکوین شخصیت شاعر، ارائه گردد[۲].

    فصل دوم، به حماسه و حماسه‌سرایی اختصاص یافته است. ازآنجاکه در این کتاب، به یک اثر حماسی پرداخته شده است، نویسنده بخشی را به حماسه و تعریف آن و ویژگی‌های یک اثر حماسی اختصاص داده تا خواننده با کلیاتی از این موضوع، آشنا گردد. در ادامه این فصل، بحثی به حماسه‌سرایی در ادبیات عرب، از ابتدا تا دوره معاصر، اختصاص یافته و معروف‌ترین حماسه‌های معاصر عرب، برشمرده شده‌اند و توضیح مختصری در مورد هرکدام، ارائه شده است[۳].

    فصل سوم، به تطبیق بین حماسه «عيد الغدير» از پولس سلامه با حماسه‌های معروف جهان، پرداخته شده و برخی از ویژگی‌های حماسی این اثر بیان شده است. این فصل، شامل دو بخش است که در بخش اول، نخست، علل و انگیزه‌های روی آوردن شاعر به حماسه و دوم، علل و انگیزه‌های انتخاب تاریخ اسلام و مخصوصا حضرت علی(ع) به‌عنوان قهرمان حماسه از زبان خود شاعر، به‌تفصیل بیان شده است. در پایان این بخش، به منابعی که شاعر در سرودن حماسه به آن‌ها استناد کرده، اشاره شده است. بخش دوم این فصل، به ویژگی‌های حماسی «عيد الغدير» اختصاص یافته و سعی شده است تا ویژگی‌های حماسی این اثر، مورد تحلیل قرار گیرد[۴].

    فصل چهارم، به داستان حماسه اختصاص دارد و در کنار جریانات تاریخ اسلام، گل‌چینی از ابیات مرتبط با این واقعه، آورده شده است. همچنین در این بخش سعی شده است تا در کنار ذکر تاریخ، مستندات تاریخی مورد قبول شیعه و اهل سنت، آورده شود[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص9
    2. ر.ک: مقدمه، ص27
    3. ر.ک: همان، ص28-29
    4. ر.ک: همان، ص29
    5. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها