ریشه‌ها و اندیشه‌ها: مقاله‌هایی در تاریخ و اندیشه‌ی ایرانیان

    از ویکی‌نور
    ریشه‌ها و اندیشه‌ها: مقاله‌هایی در تاریخ و اندیشه‌ی ایرانیان
    ریشه‌ها و اندیشه‌ها: مقاله‌هایی در تاریخ و اندیشه‌ی ایرانیان
    پدیدآورانمنزوی، علی‌نقی (نویسنده) صدری افشار، غلامحسین (گردآورنده)
    ناشرانتشارات مهرویستا
    مکان نشرتهران
    سال نشر۱۳۹۲ش
    شابک978-600-6977-01-0
    کد کنگره

    ریشه‌ها و اندیشه‌ها: مقاله‌هایی در تاریخ و اندیشه‌ی ایرانیان تألیف علی‌نقی منزوی، به کوشش غلامحسین صدری افشار؛ این کتاب مشتمل بر بخشی از مجموعه مقالات استاد علی نقی منزوی است که در سال های گذشته توسط ایشان نگاشته شده و در مجله‌ها و کتاب‌های گوناگون دیگر منتشر گردیده است.

    گزارش کتاب

    این کتاب مشتمل بر بخشی از مجموعه مقالات استاد علی نقی منزوی است که در سال های گذشته توسط ایشان نگاشته شده و در مجله‌ها و کتاب‌های گوناگون منتشر گردیده است. البته ممکن است خواننده‌ی این مقالات در مواردی با تکرار مطالب روبه رو شود، که بسیار طبیعی است، چون هر مقاله در زمانی و به مناسبتی متفاوت نوشته شده است. با این حال، در هر مقاله آگاهی‌های تازه و بنیادی بر پایه‌ی همان مطالب تکراری ارائه شده است که یادآوری آن مطالب را ناگزیر می سازد.

    علی نقی منزوی محقق، نسخه شناس، متخصص کتاب شناسی، مترجم و کارشناس فلسفه‌ی دوره‌ی اسلامی (به ویژه فلسفه‌ی اشراق و گنوسیسم) در سال 1302 خورشیدی (1923 م) در شهر سامره عراق متولد شد. نیاکان وی ایرانی و همه از شخصیت‌های برجسته و سرشناس به شمار می رفته‌اند و برخی از آنان از فقها و علمای سرشناس شیعه‌ی امامیه محسوب می شوند. پدرش، شیخ آقا بزرگ منزوی تهرانی از سرشناس ترین و مشهورترین علمای شیعه‌ی دوره‌ی معاصر بود... . منزوی زندگی پرفراز و نشیبی داشته است؛ از سال 1345 تا 1355 خورشیدی به صورت تبعید اختیاری در بیروت به سر می برد و این دوران علی رغم دوری از وطن پیامدهای مثبتی برای وی دربرداشت. منزوی در بیروت چند اثر خودش را به چاپ رسانید و علاوه بر این‌ها در دانشگاه سنت ژوزف نیز به تحصیل ادبیات عرب پرداخت و موفق شد در رشته‌ی فلسفه‌ی اسلامی نیز دکترا بگیرد... . از سال 1354 خ با ایران بازگشت و علاوه بر تدریس در دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه تهران، مشغول چاپ و نشر آثار و تألیفات خود گردید.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

    وابسته‌ها