پیک هدایت (جستاری تازه در نامه‌های پیامبر اکرم(ص))

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    پیک هدایت (جستاری تازه در نامه‌های پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله و سلم)
    پیک هدایت (جستاری تازه در نامه‌های پیامبر اکرم(ص))
    پدیدآورانمسعودی خمینی، علی اکبر (نويسنده)
    ناشراکادیمیة الحکمة العقلیة
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1389ش
    چاپ1
    شابک978-964-180-128-3
    موضوعمحمد(ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - نامه‌ها - محمد(ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - رسالت سیاسی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /م5پ9 142/6 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    پیک هدایت (جستاری تازه در نامه‌های پیامبر اکرم(ص))، اثر علی‌اکبر مسعودی خمینی (متولد 1310ش)، تلاشی است در بازخوانی نامه‌های پیامبر(ص) و اشاره به جنبه‌های مختلف سیاسی، اخلاقی، دینی و اجتماعی آنها.

    اثر حاضر، شرح و تفسیر و تحلیل نامه‌های پیامبر(ص) است که با بیانی استوار و عالمانه، نگارش و سامان یافته است. با توجه به آنکه چند کتاب در موضوع جمع‌آوری این نامه‌ها و مکاتبات تدوین شده اما اثری که به شرح و تفسیر آنها بپردازد وجود ندارد، لذا اثر حاضر، در موضوع خود، بدیع و منحصر به‌فرد است[۱].

    سيره پيامبر(ص) از جهت‌هاى تاريخى، سياسى، مذهبى، اقتصادى، و مانند آن، مى‌تواند سرچشمه‌ى اثرهاى مهمى در زندگى بشر باشد و سندى گويا براى همه‌ى عصرها به شمار آيد و علاوه بر آن، نامه‌هاى ایشان دربردارنده معارف و آموزه‌هاى بلند الهى است كه مى‌تواند راهگشاى پويندگان كوى حقيقت باشند. ازاین‌رو نویسنده در اثر حاضر، با نگاهى نو و متفاوت، به بازخوانی نامه‌های پیامبر(ص) پرداخته و با در نظر گرفتن پيام‌ها و آموزه‌هاى حقوقى، اخلاقى، سياسى، اجتماعى و...، آنها را مورد بحث و بررسى قرار داده و بدین‌وسیله، سعی داشته تا به شناختى تازه از سيره‌ى پيامبر(ص) دست يابد[۲].

    نویسنده ضمن اشاره به پیشینه پژوهش در نامه‌های پیامبر(ص)[۳] و معرفی آثار مستقلی که درباره آنها نوشته شده، از جمله «المصباح المضیء في کُتّاب النبي الأمي و رسله إلی ملوک الارض من عربی و عجمی» محمد بن علی بن احمد بن حدیده انصاری (متوفی 784ق)، «مجموعة الوثائق السیاسیة للعهد النبوی(ص) والخلافة الراشدة» محمد حمیدالله حیدرآبادی، «کُتّاب النبی» مصطفی اعظمی و «محمد(ص) و زمامداران» احمد صابری همدانی[۴]، به بیان ضرورت بازخوانی نامه‌های پیامبر(ص) پرداخته و سپس پیشینه نگارش در عربستان را مورد بحث قرار داده است[۵].

    علاوه بر موارد فوق دبیران و کاتبان پیامبر(ص) نیز معرفی گردیده و گستره و شیوه نگارش نامه‌ها، مورد بحث قرار گرفته است[۶].

    در ادامه، نامه‌های پیامبر(ص)، از جنبه‌های مختلف، مورد بحث و بررسی قرار گرفته‌اند. از جمله این نامه‌ها عبارتند از نامه به پادشاه حبشه[۷]، به مقومس[۸]، به هرقل امپراطور روم[۹]، به ضغاطر اسقف روم[۱۰]، به علاء بن حضرمی[۱۱]، به عمرو بن حزم انصاری[۱۲]، به کسری شاه ایران[۱۳] و به باذان[۱۴].

    پانویس

    1. مقدمه، ص16
    2. ر.ک: متن کتاب، ص29- 30
    3. همان، ص22
    4. همان، ص23- 29
    5. همان، ص29-30
    6. همان، ص38-39
    7. همان، ص45
    8. همان، ص95
    9. همان، ص125
    10. همان، ص165
    11. همان، ص217
    12. همان، ص285
    13. همان، ص315
    14. همان، ص347

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها