نرم‌افزار مجموعه آثار علامه حلی رحمه‌الله

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    نرم‌افزار مجموعه آثار علامه حلی
    NURAllamah HelliJ1.jpg

    نرم‌افزار مجموعه آثار علامه حلی دربردارنده متن 119 عنوان كتاب در 349 جلد از آثار علامه حلی و دیگر آثار مرتبط با ایشان، شامل موضوعاتی از قبیل: معصومان(ع)، كلام و عقاید، فقه استدلالی و فتوایی...

    مقدمه

    حمد و ثنا خداوند متعال را كه بر انسان‌ها منت نهاد و با فرستادن رسولان وحى، چراغ هدايت را فرا روى مردمان برافروخت و درود بى‌پايان بر پيامبر اسلام و هدايت‌گر انام، محمد مصطفى(ص) كه با بنياد شريعت نورانى مكتب آسمانى، درِ سعادت و درستى را بر مردمان گشود و راه نجات و راستى را به ايشان نمود و پاك‌ترين و خالص‌ترين سلام‌ها بر اهل‌بيت او(ع) كه امامان و راهبران شريعتند و پس از پيامبر(ص)، بيشترين و آشكارترين نقش را در محافظت و صيانت از احكام نورانى اسلام، عهده‌دار بوده‌اند.

    آن بزرگواران با تبيين و توضيح و تفسير شريعت ناب نبوى، به تربيت نفوس مستعد و آماده، اهتمام ورزيدند و با نشر و گسترش دين مبين اسلام، از زوال و اندراس آن جلوگيرى كردند.

    عالمان حقيقی، هميشه نماد عقلانيت، علم، تقوى، خلوص، روشن‌گرى، هدايت، ارشاد، وقار، تلاش و ازخودگذشتگى بوده‌اند و گوشه‌اى از كوشش‌هاى علمى آنان در كتاب‌ها و آثارشان تجلى يافته است. گسترش روشهاى جديد اطلاع‌رسانى در عصر حاضر، زمينه‌ى مناسبى را براى انتقال دانش علما به تشنگان معرفت فراهم آورده است.

    مركز تحقيقات كامپيوترى علوم اسلامى، بر آن شده است که به پاس خدمات ارزنده علمای بزرگ شیعه و در جهت تسهیل دسترسی به آرای آنان در زمینه‌های مختلف، آثار هریک را در نرم‌افزاری مستقل با امکاناتی که بیان خواهد شد، گرد آورد.

    نرم‌افزاری که پیش رو دارید، جامع آثار یکی از نوادر روزگار و مفاخر اسلام و تشیع؛ یعنی علامه ذوفنون، شيخ جمال‌الدين، ابو منصور، حسن بن يوسف بن على بن مطهر حلى است. وی در تمام علوم اسلامی، دارای تألیفات عدیده است.

    آشنایی با برنامه

    اين نرم‌افزار، مشتمل بر بخش‌هاى زیر است:

    نمايش‏

    اين بخش، مشتمل بر اکثر کتب علامه حلی است. از جمله قابليت‌هاى اين بخش، امكان انتخاب دامنه براى نمايش منابع انتخابى است. همچنين دسترسى به فهرست درختى و گزينشى كتاب‌ها را نيز مى‌توان از امكانات اين بخش برشمرد. براى تسهيل در امر پژوهش در هنگام مطالعه منابع، تعداد ده عنوان از كتب لغت در اين بخش در اختيار محققان قرار گرفته است كه با استفاده از گزينه لغت‌نامه مى‌توان از آن بهره برد. از دیگر قابليت‌هاى اين بخش، ابزار متن (تحقيقات) شامل رنگى كردن، حاشيه‌نويسى، نمايه‌زنى و علامت‌گذارى‏ و امكانات پژوهشى، مثل جستجو در متن كتب، لغت‌نامه‌ها و قرآن با استفاده از كليك راست، است.‏

    جستجو

    مشاهده فهرست غير تكرارى كلمات با دقت بسيار بالا با امكان جستجوى انفرادى و تركيبى آنها در مجموعه اطلاعات موجود در اين نرم‌افزار، از ويژگي‌هاى اين بخش است. به‌كارگيرى عمل‌گرهاى مختلف در هنگام جستجو در متن و يا فهرست منابع به‌صورت جداگانه و فهرست‌سازى با استفاده از كاركترهاى عمومى (* و؟) در گروه‌هاى مختلف و تركيب گروه‌ها يا كلمات آنها با استفاده از عمل‌گرهاى مختلف نيز از قابليت‌هاى اين بخش است.

    كتب مرتبط

    با تلاش‌هاى صورت‌پذيرفته در اين بخش از نرم‌افزار، ارتباط بين كتاب‌هاى متن و شرح برقرار شده است.

    قرآن

    در طراحى اين نرم‌افزار، در كنار دسترسى به متون اصلى و شروح و ترجمه‌ها، مى‌‏توان به قرآن مراجعه کرد و در صورت لزوم، به پژوهش و جستجو در آن پرداخت. همچنين در اين بخش، امكان مشاهده ترجمه قرآن نيز در دسترس كاربران، قرار دارد. ‏

    ابزار

    شامل چاپ متن‌ها، انتقال فهرست و متن كتب به يادداشت، لغت‌نامه و راهنما می‌باشد.

    امكانات

    شامل هفت نوع صفحه كليد، هفت گروه قلم‏، مشخص كردن مسير تحقيقات شخصى (رنگى كردن، حاشيه‌نويسى، نمايه‌زنى و علامت‌گذارى)، زبان با انتخاب زبان فارسى، عربى يا انگليسى. در بخش زبان فقط رابط كاربرى تغيير خواهد كرد؛ به‌عبارت‌ديگر، زبان متن كتب تغيير نخواهد یافت.

    مركز تحقيقات كامپيوترى علوم اسلامى از كاربران محترم درخواست مى‌كند تا با انتقادات سازنده و پيشنهادات برازنده خود، ما را در ارتقاى كمى و كيفى اين برنامه يارى نمايند.

    در پايان، توفيق روزافزون همگان را از خداوند متعال خواستاريم.


    «كليه حقوق مادى و معنوى اين نرم‌افزار، متعلق به مركز تحقيقات كامپيوترى علوم اسلامى مى‌باشد».