سوشيانس (موعود مزدیسنا)

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    سوشيانس (موعود مزدیسنا)
    سوشيانس (موعود مزدیسنا)
    پدیدآورانپورداود، ابراهیم (نويسنده)
    سال نشر1927م
    چاپ0
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL 1590/س۹/پ۹
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    سوشيانس (موعود مزدیسنا)، سخنرانی‌ای است که ابراهیم پورداوود در نهم ژوئیه سال 1927م درباره موعود آخرالزمان زرتشتیان یعنی سوشیانس در بمبئی ایراد کرده است.

    کتاب فاقد فصل‌بندی خاصی بوده، به‌طور کلی، مطالب آن در دو بخش اصلی تنظیم شده است: بخش نخست، به بحث درباره موعود آخرالزمان زرتشتیان اختصاص دارد. در آغاز درباره جایگاه سوشیانس در متون دینی زرتشتی و اشاراتی که در بخش‌های مختلف اوستا به آن شده، مطالبی می‌آید. از آنجایی‌که در دین زرتشتی، تاریخ مقدس به چهار دوره سه هزار ساله تقسیم می‌شود که به‌ویژه سه هزار ساله آخر، زمان ظهور سه موعود زرتشتی به ترتیب اوشیدر، اوشیدر ماه و سوشیانس است، استاد پورداوود به چگونگی زایش، و بررسی لغوی نام آن‌ها اشاره کرده است.

    بحث درباره رویدادهای آخرالزمان، اشاره به ظهور برخی پهلوانان و شخصیت‌های اسطوره‌ای و همکاری آن‌ها با منجی‌ها، دیگر مطالب این بخش را تشکیل می‌دهد. نویسنده در بخش دیگر که مختصر است، درباره کتاب دساتیر و محتوای آن‌ها سخن گفته و معتقد به جعلی‌بودن آن است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص228

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها