سوسنة سلیمان في العقائد و الأديان

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    سوسنة سلیمان في العقائد و الأديان
    سوسنة سلیمان في العقائد و الأديان
    پدیدآورانطرابلسی، نوفل‌ بن‌ نعمه‌الله (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرو هو البحث الرابع من المقالة الثانیة من کتاب زبدة الصحائف في أصول المعارف ** کتاب سوسنة سلیمان في العقائد و الأديان: و هو البحث الرابع من المقالة الثانیة من کتاب زبدة الصحائف في أصول المعارف
    ناشر[بی نا]
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1876م
    چاپ1
    موضوعادیا‌ن‌ -- عقا‌ئد
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL 80/۲/ط۴/س۹
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    سوسنة سليمان في أصول العقائد و الأديان، اثری از نوفل بن نعمت‌اللَّه بن جرجس (1227-1305ق)، ‏ادیب و مترجم مسیحی، درباره ادیان و مذاهب است[۱].

    نوشتار حاضر که به معرفی ادیان مختلف و عقاید آنان اختصاص یافته، در حقیقت بحث چهارم از مقاله دوم کتاب «زبدة الصحائف في أصول المعارف» نویسنده یادشده است که مشتمل بر مباحثی در تاریخ علوم ملل متمدن قدیم و جدید است[۲].

    نویسنده، مباحث کتاب را در قالب دو بخش ادیان جاهلی و ادیان اهل کتاب مطرح کرده است[۳]. وی در بخش مربوط به دین‌های جاهلی، نخست از دین پارسیان تحت عنوان مجوسیه و تاریخ، عقاید و فرقه‌های آن سخن به میان آورده است. در ادامه به صابئه، تاریخ و عقاید آنان به‌همراه مطالبی پیرامون تأثیرگذاری آنان بر سایر ملل از جمله یونان و روم، معابد دیانت‌های یادشده و نقد اعمال عبادی آنها به‌اختصار پرداخته است. دین‌های برهمایی و بودایی هند و چین از دیگر مطالبی است که نویسنده از آنها سخن به میان آورده است. وی نخست به دین برهمایی هندیان، باورها، عبادتگاه‌ها و مراسم عبادی آنان اشاره نموده است. به دنبال آن به دیانت بودایی، فرقه‌های آن، معابد، مناسک، آداب، عادات و رسوم بوداییان به‌همراه مطالب مختصری درباره دیانت شینتو و... اشاره کرده است. نویسنده بخشی دیگر از کتاب را به اهل کتاب اختصاص داده و نخست به دین یهود، باورها، آداب و رسوم آنها اشاره کرده و به دنبال آن از دیانت مسیحی و انحرافات در آن و جدایی در کلیسا سخن گفته است. پایان‌بخش مطالب کتاب، دین اسلام، باورها و فرق مختلف کلامی آن اعم از فرق شیعی و اهل سنت است و اطلاعات مختصری را در تمام موارد به دست داده است.

    پانویس

    1. ر.ک: زرکلی، خیرالدین، ج‏8، ص55؛ بغدادی، اسماعیل، ج‏2، ص30
    2. ر.ک: سرکیس، یوسف الیان‏، ج‏2، ص1875
    3. ر.ک: متن کتاب، ص3

    منابع مقاله

    1. متن کتاب.
    2. بغدادى، اسماعیل‏، «إيضاح المكنون في الذيل على كشف الظنون»، بیروت، دار إحياء التراث العربي، بی‌تا، چاپ اول.
    3. زرکلی، خیرالدین، «الأعلام»، بیروت دار العلم للملايين، 1989م، چاپ هشتم.
    4. سرکیس، یوسف الیان، «معجم المطبوعات العربية و المعربة»، قم، کتابخانه عمومى حضرت آیت‌الله‌العظمى مرعشى نجفى(ره)، 1410ق، چاپ اول.


    وابسته‌ها