ساحت‌های معنوی ادیان جهان: نشان راه

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    ساحت‌های معنوی ادیان جهان: نشان راه
    ساحت‌های معنوی ادیان جهان: نشان راه
    پدیدآورانکونگ، هانس (مؤلف) قنبری، حسن (مترجم)
    ناشرمرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1387
    چاپاول
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    ساحت‌های معنوی ادیان جهان: نشانه راه در هفت بخش به قلم هانس کونگ متأله دگراندیش مسیحی کاتولیک نوشته شده است. مؤلف در این کتاب می‌کوشد نگاهی کلی به معتقدات همه ادیان بیفکند و اصول اخلاقی کلی مشترکی که در این ادیان وجود دارد را کشف کند.

    نویسنده هدف از نگارش این کتاب را ارائه یک گزارش جدید از وضعیت کنونی هر دینی که وجود دارد، می‌داند و نیز آن را یک دیدگاه کلی درباره تاریخ که تا حد ممکن به اختصار مراحل تاریخی هر یک از ادیان بزرگ جهان را بررسی و الگوهای عمده و تحولات الگوی آن‌ها را تحلیل می‌کند.

    روشی که هانس کونگ در این کتاب در پرداختن به ادیان جهان اتخاذ کرده، روشی کلی‌نگرانه، کاملاً عینی و به‌دور از هرگونه جانبداری از دینی خاص است و در این راستا تا حد امکان خواسته است درباره بافت‌های اجتماعی، سیاسی و تاریخی هر یک از ادیان بحث کند.

    مؤلف بخش ششم این کتاب را به مسیحیت اختصاص داده است. وی در این بخش می‌کوشد با یک نگاه کاملاً اخلاقی و با پرسیدن این پرسش که آیا باید از مسیحیت ناامید شد؟ به سنت‌ها، اعتقادات و باورهای مسیحیت امروز نظری بیفکند. از آنجایی‌که هدف مؤلف در این کتاب کشف اصول اخلاقی مشترک ادیان است، بر آن است تا بخشی از فصل مسیحیت را به ریشه‌های مشترک یهودیت، مسیحیت و اسلام اختصاص دهد و در این راستا این سه دین را مبتنی بر ایمان می‌داند، هر سه را دارای یک نشان تاریخی می‌داند که همانا اندیشیدن به کمال جهان و حیات انسانی در پرتو خلقت خداوند است. هر سه صاحب کتابند و هر سه یک اخلاق بنیادین مشترک دارند.پس از این مباحث به اجمال سیر تاریخی مسیحیت از ظهور مسیح تا دوران مدرنیته می‌پردازد و در پایان فصل نحوه رویارو شدن مسیحیت با مدرنیه و آثار و تبعات آن را بررسی می‌کند[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص34

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، اول، 1392ش

    وابسته‌ها