سلوک و سقوط، نقد و بررسی اندیشه‌های اُشو

    از ویکی‌نور
    سلوک و سقوط، نقد و بررسی اندیشه‌های اُشو
    سلوک و سقوط، نقد و بررسی اندیشه‌های اُشو
    پدیدآورانموسوی‌زاده، سید روح‌الله (مؤلف)
    ناشرنشر معارف
    مکان نشربی‌جا
    سال نشر1391
    موضوعاشو، ۱۹۳۱ - ۱۹۹۰م‌.,زندگی‌ معنوی,عشق‌
    زبانفارسی
    کد کنگره
    BP۶۰۵/الف۵۲م۸

    سلوک و سقوط، نقد و بررسی اندیشه‌های اُشو ، تألیف سید روح‌الله موسوی‌زاده، با هدف تنویر افکار عمومی، به‌ویژه دانشجویان و جوانان، به بررسی و نقد اندیشه‌های اُشو پرداخته است.

    مؤلف با شیوه توصیفی – انتقادی و با دستمایه معارف اسلامی به نقد دیدگاه‌های اُشو همت گمارده است.

    این کتاب شش بخش و یک مقدمه دارد. فصل نخست به زندگی اُشو و ادعای او درباره روشن‌ضمیری و ارتباط با دیگر ادیان و فرقه‌ها و نیز پیام و مذهب وی اختصاص دارد. در این فصل، برخی از مرام‌های وی و شاگردان بررسی و سپس آثار او تقسیم‌بندی می‌شود. فصل دوم به مبحث عشق و جایگاه آن در نزد اُشو اشاره می‌کند و سپس به نقد و بررسی آن می‌پردازد. در ادامه، تقسیمات عشق، عشق و روابط جنسی، عشق و ازدواج از نظر اُشو بازگو و سپس مفهوم عشق در فرهنگ اسلامی تبیین شده است. در فصل سوم، اهمیت و ارزش، کارکردها و اقسام مراقبه، تشریح و نقد و بررسی شده است. فصل چهارم به چیستی و کارکردهای نفس توجه دارد و در ادامه، سه پیشنهاد اُشو برای مقابله با آن آورده شده است. در پایان نیز دیدگاه‌های اشو نقد و بررسی شده است. فصل پنجم به اهمیت درون و تجربه و کارکردهای ادعایی اشو برای آن‌ها می‌پردازد و چون اشو از بحث درون و تجربه، نفی تکنولوژی، شریعت و دین را نتیجه می‌گیرد، دیدگاه اسلام درباره علم و شریعت و اهمیت آن‌ها ارائه می‌شود. در فصل ششم دیدگاه اشو درباره خدا و تاریخ بررسی و نقد شده است.[۱]

    پانویس

    1. بلندنژاد، سیدعلی، ص282-283

    منابع مقاله

    بلندنژاد، سیدعلی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر سوم: ادیان هند و خاور دور)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1395ش.

    وابسته‌ها