تمدن اسلام و عرب

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    تمدن اسلام و عرب
    تمدن اسلام و عرب
    پدیدآورانلوبون، گوستاو (نويسنده) فخرداعی گیلانی، محمدتقی (مترجم)
    ناشربرادران علمی (چاپخانه)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1318ش
    چاپ3
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ل9ت8 35/26 DS
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تمدن اسلام و عرب، اثر گوستاولوبون فرانسوی، کتابی است تحقیقی درباره تمدن‌ اسلام و اقوام مسلمان عرب که با ترجمه فارسی سید محمدتقی فخر داعی گیلانی، منتشر شده است.

    اثر حاضر، مشتمل بر شش کتاب است. نویسنده در باب اول از کتاب اول (سرزمین، نژاد)، به توضیح جغرافیا، محصولات و ایالات و ولایات عربستان[۱] و در باب دوم، به مفهوم، منشأ و تنوع نژاد عرب[۲] و در باب پایانی، به اعراب جاهلیت پرداخته است[۳].

    در کتاب دوم، در سه باب، به بحث پیرامون بنیاد تمدن اسلام و عرب پرداخته شده است. باب اول این کتاب، به حضرت محمد(ص) و ابتدای دولت اسلام و عرب اختصاص یافته[۴] و در دو باب بعدی، به بحث پیرامون قرآن[۵] و فتوحات اسلام، پرداخته شده است[۶].

    در کتاب سوم، از خلافت اسلام، در هشت باب، سخن گفته شده است. مسلمین در شام، حکومت اسلامی در بغداد، حکومت اسلامی در ایران و هند، حکومت اسلامی در مصر، حکومت اسلامی در آفریقای شمالی، حکومت اسلامی در اندلس، حکومت اسلامی در جزیره سیسیل، ایتالی، فرانسه و محاربات بین مذهب عیسوی و اسلام، عناوین ابواب این کتاب می‌باشد[۷].

    در کتاب چهارم، در پنج باب، رسوم و نظامات مسلمین، تحت عنواین و موضوعاتی همچون عرب بدوی و دهاتی، شهرنشینان عرب و اخلاق و رسوم و عادات آنان، نظامات سیاسی و اجتماعی، زنان مشرق و مذهب و اخلاق، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است[۸].

    در کتاب پنجم، به بررسی منابع علوم و اسلوب تعلیم و تحقیق، زبان، فلسفه، ادب، تاریخ، ریاضی و هیئت، علم جغرافیا، علوم طبیعی و طریقه استعمال آن، تاریخ طبیعی، طب، سبک عربی (اسلامی)، روابط اقتصادی و تجاری با اقوام مختلفه و انتشار تمدن عرب یا اسلام در اروپا و تأثیر آن در شرق و غرب پرداخته شده است[۹].

    در کتاب پایانی با عنوان «انحطاط تمدن»، در دو باب، جانشینان عرب و تأثیر اروپاییان در مشرق و اسباب ترقی و انحطاط عرب و حالت موجوده اسلام بررسی شده است[۱۰].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص31
    2. ر.ک: همان، ص57
    3. ر.ک: همان، ص96
    4. ر.ک: همان، ص115
    5. ر.ک: همان، ص138
    6. ر.ک: همان، ص162
    7. ر.ک: همان، ص187
    8. ر.ک: همان، ص447
    9. ر.ک: همان، ص315
    10. ر.ک: همان، ص769

    منابع مقاله

    متن کتاب.


    وابسته‌ها