گام پای شوریدگان تفسیر داستان‌های مولوی

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    گام پای شوریدگان تفسیر داستان‌های مولوی
    گام پای شوریدگان تفسیر داستان‌های مولوی
    پدیدآورانمحبی، آزیتا (نویسنده)
    ناشرفراوید
    مکان نشرتهران
    سال نشر1386
    چاپاول
    موضوعنقد و تفسیر مولوی، جلال‌ الدین‌ محمد بن‌ محمد، ۶۰۴ - ۶۷۲ق‌. مثنوی,قرن‌ ۷ق‌. -- تا‌ریخ‌ و نقد شعر فا‌رسی‌,قرن‌ ۱۴ داستا‌ن‌ ها‌ی کوتا‌ه‌ فا‌رسی‌
    تعداد جلد3
    کد کنگره
    ‏PIR۵۳۰۱/م۲۷۵گ۲

    گام پای شوریدگان تفسیر داستان‌های مولوی تألیف آزیتا محبی(نورصالحی)؛ این کتاب، متن و شرح و تفسیر دوازده حکایت دفتر اول مثنوی است. البته شرح و تفسیر به معنای متعارف نیست. نگارنده کاری به شرح لغات، اصطلاحات و تعبیرات دشوار و آیات و احادیث ابیات نداشته و تنها داستان‌ها را به قلم شیوا و بیان رسا و به نثر بازگو نموده و گاه برخی مفاهیم اخلاقی و تربیتی را مهم دیده و روی آن بیشتر تأمل کرده است. مؤلف حافظ ابیات مثنوی معنوی بوده و از فعالان عرصه شعر و ادب می‌باشد و نخستین بانویی است که به شرح و تفسیر مثنوی روی آورده است. روش وی البته سطحی و کم عمق است. او ابتدا متن داستان را عیناً ذکر نموده و بعد مفهوم آن را طبق استنباط خود و با شمّ اخلاقی، عرفانی و تا حدودی با لحن موعظه به نثر ساده با زگو کرده است.

    گام پای شوریدگان (جلد اول)

    داستان‌های کنیزک و پادشاه؛ طوطی و بازرگان؛ پیر چنگی؛ شیر و گرگ و روباه؛ نقاشی رومیان و چینیان؛ امام علی(ع) در نبرد با دشمن؛ حلوای شیخ احمد خضرویه؛ موسی و شبان؛ شتر جوینده؛ مارگیر و اژدها؛ موش و شتر؛ و روستایی و شهری؛ در اين مجلد مورد تفسیر قرار گرفته است.

    گام پای شوریدگان (جلد دوم)

    این کتاب، متن، شرح و تفسیر هشت حکایت دیگر مثنوی است: ستون حنّانه؛ داستان استر و شتر؛ حکایت حمزه سیدالشهدا؛ داستان قاضی و جوحی؛ داستان عاشق بخارایی؛ داستان میزبانی پیامبر و کافر مهمان؛ داستان بقال و طوطی؛ و داستان تقلید یک درویش.

    گام پای شوریدگان (جلد سوم)

    این کتاب، متن و تفسیر داستان نخجیران؛ داستان طاووس زیبا؛ داستان سؤال موسی از خدا؛ داستان پادشاه جهود؛ و داستان زن و مرد اعرابی است. این مجلد و مجلدهای قبلی با تقریظ‌های چند تن از نویسندگان و شخصیت‌های علمی و فرهنگی آغاز می‌گردد که نویسندۀ این کتاب را به عنوان نخستین بانوی مثنوی‌پژوه مورد ستایش قرار می‌دهند. [۱]


    پانويس

    1. ر.ک: عالمی، محمدعلم، ص317-318


    منابع مقاله

    عالمی، محمدعَلَم، کتاب‌شناسی توصیفی مولانا (شامل جدیدترین تحقیقات و قدیمی‌ترین کتاب‌های مولوی پژوهی)، قم، انتشارات دانشگاه قم، 1392ش.

    وابسته‌ها