بيان المراد

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    بيان المراد، شرح فارسیبر اصول الفقه
    بيان المراد
    پدیدآورانذهنی تهرانی، سید محمدجواد (نويسنده)
    عنوان‌های دیگربيان المراد
    ناشرگنجينه ذهني
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1388ش
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد3
    کد کنگره
    BP۱۵۹/۸/م۶الف۶۰۲۴ ‏‎
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    بيان المراد، تألیف سید محمدجواد ذهنی تهرانی، شرح فارسی روان بر «أصول الفقه» شیخ محمدرضا مظفر است. این اثر در سه جلد منتشر شده است.

    شارح در مقدمه شرح خویش درباره کتاب أصول الفقه و شرح آن می‌نویسد: «این کتاب که معروف به «أصول الفقه» بوده و تألیف دانشمند فکور مرحوم آیت‌الله الشیخ محمدرضا المظفر می‌باشد، از تألیفات بسیار پرارزشی است که در این قرون متأخر نوشته شده و در فن علم اصول فقه تدوین گردیده است. با اینکه سنواتی چند از زمان تحریر آن نگذشته، مع‌ذلک به‌واسطه سلاست عبارات و جامعیتش نسبت به امهات مسائل علم اصول مورد توجه علما و دانشمندان قرار گرفته؛ به‌حدی که آن را به‌عنوان کتاب درسی در حوزه‌های علمیه به رسمیت شناخته‌اند؛ ازاین‌رو التفات مدرسین و محصلین به ا ین کتاب باعث گردیده که شروح و ترجمه‌هایی بر آن نگاشته شود و در ارتباط با همین مسئله رفقا و دوستان علی‌الخصوص برخی از اعلام و بزرگان این حقیر را مکلف و موظف به تحریر شرحی که موضح مرادات و کاشف مقاصد صاحب کتاب بوده، نمودند و داعی با داشتن برخی موانع و فراهم نبودن مقتضیات به آن‌طور که شایسته و بایسته است این امر را امتثال نموده و به تألیف و تحریر چنین شرحی همت گماردم و اینک مجلد اول آن که به ‌نام «بيان المراد» موسوم شده... از طبع خارج و در دسترس طالبین و علاقه‌مندان گذارده می‌شود»[۱]‏.

    شیوه شرح کتاب بدین‌ترتیب است که ابتدا بخشی از متن کتاب ارائه و سپس ترجمه و سپس تحت عنوان «بيان المراد» شرح و توضیح عبارات ارائه شده است. پس از آن با لفظ «قوله» الفاظ و جملات را نیز به‌تفکیک توضیح داده و ارجاع ضمایر را ذکر کرده است.

    در جلد اول کتاب، مباحث اصول از ابتدا تا دلالت صیغه نهی بر دوام و تکرار در نه بخش شرح شده است. در جلد دوم، در چهار باب مباحث مفاهیم، عام و خاص، مطلق و مقید و مجمل و مبین ارائه شده است. در جلد سوم نیز مبحث ملازمات عقلیه در دو باب مستقلات عقلیه و غیر مستقلات عقلیه شرح و تبیین شده است.

    فهرست مطالب هر جلد در انتهای آن ذکر شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص4

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها