زندگانی امام جواد علیه‌السلام از ولادت تا شهادت

    از ویکی‌نور
    زندگانی امام جواد علیه السلام از ولادت تا شهادت
    زندگانی امام جواد علیه‌السلام از ولادت تا شهادت
    پدیدآورانقزوینی، سید محمدکاظم (نويسنده) صالحی، محمد (مترجم)
    عنوان‌های دیگرالإمام الجواد علیه السلام من المهد إلی اللحد. فارسی
    ناشرياس بهشت
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1390ش
    چاپ1
    شابک978-964-9916-39-2
    موضوعمحمد بن علی (ع)، امام نهم، 195 - 220ق.
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /8041الف 4ق 48 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    زندگانی امام جواد از ولادت تا شهادت، ترجمه «الإمام الجواد(ع) من المهد إلی اللحد» نوشته سید محمدکاظم قزوینی (1373-1308ش)، به قلم سید محمد صالحی (متولد 1313ش) است.

    نویسنده در مقدمه کتاب، سبب نگارش این اثر را ندایی غیبی در خواب دانسته است: «در شب هفدهم ماه ربیع‌الثانی شب جمعه سال 1402ق، در خواب دیدم کسی به من می‌گوید: «امام رضا(ع) به تو می‌گوید درباره چهار امام بعد از من بنویس». بدین‌ترتیب از روی فرمان‌بری و با کمال افتخار به امر مولایم امام رضا(ع) تألیف این کتاب را آغاز کردم و این کتاب را هدیه می‌کنم به کسی که این امر مطاع به لطف و عنایت او صادر شده است[۱]‏.

    کتاب، مشتمل بر مقدمه و سه فصل است. در فصل اول، زندگانی امام جواد(ع) با ذکر اسم، کنیه و القاب وی و ذکر پدر بزرگوار و مادر آن حضرت آغاز شده است. پس از آن، قبل از گفتگو درباره ولادت امام جواد(ع) از فرقه واقفیه سخن گفته شده است؛ چراکه سابقه آنها به پیش از ولادت ایشان برمی‌گردد[۲] و در ادامه اوصاف امام جواد(ع)، موضع مأمون عباسی درباره امام جواد(ع)، ازدواج آن حضرت، مناظره یحیی بن اکثم با امام جواد، پاسخ امام به احادیث ساختگی و مباحثی دیگری مطرح شده است.

    در فصل دوم، درباره اصحاب امام جواد(ع) همراه با احادیث و روایاتی که از آن‌ حضرت نقل نموده‌اند، است. در ابتدای این فصل، فهرست 266 تن از اصحاب آن حضرت به‌ترتیب حروف الفبا ارائه شده است[۳]. «أدعية الوسائل إلی المسائل»، مشتمل بر ده مناجات برای استخاره، آمرزش گناهان و... از جمله مطالبی است که در این بخش بدون ترجمه ارائه شده است[۴].

    در فصل سوم، نیز دعاهای امام جواد(ع) و چگونگی شهادت آن حضرت ذکر شده است[۵].

    در انتهای کتاب، متن عربی و ترجمه قصایدی از سید صالح قزوینی نجفی، محمدحسین غروی اصفهانی و شیخ جعفر نقدی ارائه شده است[۶]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: اهدا، ص4
    2. ر.ک: متن کتاب، ص22-20
    3. ر.ک: همان، ص78-67
    4. ر.ک: همان، ص99-90
    5. ر.ک: همان، ص291-325
    6. ر.ک: همان، ص340-334

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها