سیمای پر فروغ محمد(ص)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سیمای پر فروغ محمد(ص) تألیف عباس بن محمدرضا بن ابوالقاسم قمی (۱۲۹۴-۱۳۵۹ق)، مشهور به شیخ عباس قمی، ترجمه محمد ملامحمدی (۱۳۲۳ - ۱۳۸۵ش)، مشهور به محمد محمدی‌اشتهاردی،این اثر، ترجمه کتاب کُحل البصر، تألیف محدث شهیر، شیخ عباس قمی است که در باره زندگانی پیامبر اسلام(ص) می‌باشد. در این کتاب، زندگی پر فراز و نشیب، و در عین حال آموزنده‌ی پیامبر اکرم(ص)، به گونه‌ای مختصر ترسیم و ناگفته‌هایی از زندگانی آن بزرگوار بازگو شده است.

سیمای پر فروغ محمد(ص)
سیمای پر فروغ محمد(ص)
پدیدآورانقمی، عباس (نویسنده) محمدی اشتهاردی، محمد (مترجم)
ناشرناصر قم
مکان نشرقم
سال نشر۱۳۷۰ش
چاپاول
موضوعتاریخ و سیره
زبانفارسی
کد کنگره
BP 22/۹/ق۸ک۳۰۴۱‏

نویسنده، برای نگارش آن از کتاب‌های پیشین تاریخی و حدیثی بهره گرفته و بی‌آنکه به مآخذ آنها اشاره کند، از آنها نقل قول مستقیم نیز کرده است.

وی در این نگارش، شیوه توصیفی را به کار برده و برای تبیین اهداف خود آن را در پنج بخش تنظیم کرده است:

در بخش نخست کتاب، با اشاره به نیاکان پیامبر(ص)، موقعیت ممتاز اجتماعی و سیاسی آنان از عبدالمطلب تا عدنان که جد بیستم پیامبر(ص) است، بررسی شده و در ادامه، ضمن اشاره به ولادت پیامبر، به دیگر نوادگان عبدالمطلب از جمله ابوطالب و حمزه نیز پرداخته شده است.

نویسنده در همین موضوع، نگاهی دارد به زندگانی فرزندان ابوطالب، از جمله عقیل، جعفر و ام هانی.

حادثه عظیم بعثت، دعوت پیامبر و سیره اخلاقی و فضایل آن حضرت، از دیگر موضوع‌های کتاب است که مؤلف در بخش دیگر کتاب، همراه با حادثه معراج و وفات خدیجه و ابوطالب ذکر کرده است.

بخش چهارم به بررسی غزوه‌ها و سریه‌های پیامبر و رشادت‌های یارانش از جمله علی(ع) در این جنگها اختصاص دارد. پایان بخش کتاب، پیامدهای حوادث پس از رحلت پیامبر، از جمله سقیفه بنی ساعده و مراسم تدفین و خاکسپاری پیامبر است که نویسنده ضمن پرداختن به وصایای پیامبر، تخلف گروهی از شرکت در سپاه اسامه و دشواری ماتم رحلت رسول خدا را بر علی(ع) و فاطمه(س) و اهل بیت تشریح کرده است.[۱]


پانويس

  1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص236-237


منابع مقاله

معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

وابسته‌ها