وحدت وجود به روايت ابن عربی و مايستر اکهارت

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    وحدت وجود به روايت ابن عربی و مايستر اکهارت
    وحدت وجود به روايت ابن عربی و مايستر اکهارت
    پدیدآورانکاکائی، قاسم (نويسنده)
    ناشرهرمس
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1385ش
    چاپ3
    شابک964-363-046-3
    موضوعابن عربی، محمد بن علی، 560 - 638ق. - اکهارت، مایستر، ۱۲۶۰؟ - ۱۳۲۷م. - وحدت وجود
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ک‎‏2‎‏و‎‏3‎‏ 286/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    وحدت وجود به روايت ابن عربی و مايستر اکهارت، نوشته قاسم کاکایی، به مقایسه موضوع وحدت وجود از دیدگاه دو عارف از دو سنت مسیحی و اسلامی پرداخته است.

    مباحث کتاب در چهار بخش مطرح شده است: بخش اول به مقدمات اختصاص دارد و شامل معرفی اکهارت مسیحی، طرح موضوع و بررسی تاریخچه وحدت وجود است. بخش دوم معنای وحدت وجود را از دیدگاه ابن عربی و اکهارت بررسی می‌کند و مباحثی چون وحدت آفاقی، وحدت انفسی، تفاوت وحدت وجود با وحدت شهود، فنا و شطرح را شامل می‌شود. بخش سوم به مبانی تصدیقی وحدت وجود می‌پردازد و آن را در چهار منبع حس، عقل، خیال و شرع مورد کنکاش قرار می‌دهد. و سرانجام بخش چهارم به یکی از مهم‌ترین پیامدهای وحدت وجود یعنی تأثیر آن در خداشناسی می‌پردازد و تفاوت‌های خدای دین، خدای فلسفه و خدای عرفان را از دیدگاه ابن عربی و اکهارت بررسی می‌کند.

    هر فصل و یا بخش کتاب مطلب را دقیقاً از همان‌جا پی می‌گیرد که فصل یا بخش و یا قسمت قبل بدان‌جا ختم شده است. مؤلف در این کتاب سعی کرده است در بیان مطالب علمی از زبان ساده و رسا استفاده کند و تا حد امکان از ورود به اصطلاحات سخت و دیریاب و نثری فنی و پیچیده بپرهیزد، اما با وجود سادگی بیان کوشیده است مجموعه‌ای فراهم آورد که علاوه بر مقایسه بین ابن عربی و اکهارت بتواند دائرة‌المعارفی باشد در باب وحدت وجود که اصلی‌ترین مسئله عرفان نظری است.

    از نکات بارز و سودمند کتاب می‌تون به مقدمه مبسوط و راهگشای استاد مصطفی ملکیان اشاره کرد که با اشراف کامل معانی مختلف مفهوم «عرفان» و تقسیم‌بندی آن را بررسی کرده است که برای ورود به مباحث اصلی کتاب سودمند است[۱].


    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص221-222

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

    وابسته‌ها