موسوعة الفرق و المذاهب المسيحية

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    موسوعة الفرق و المذاهب المسيحية
    موسوعة الفرق و المذاهب المسيحية
    پدیدآورانیوسف، محمد حسنی (نويسنده)
    ناشرالدار العالمیة للکتب و النشر
    مکان نشرمصر - جیزه
    سال نشر2011م
    چاپ1
    شابک-
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /س9م8 157 BR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    موسوعة الفرق و المذاهب المسيحية، تألیف محمد حسنی یوسف، فرق و مذاهب مسیحیت و انحرافات آنها از عقاید راستین مسیح(ع) را مورد نقد و بررسی قرار داده است.

    کتاب، مشتمل بر مقدمه و پنج فصل است. نویسنده در مقدمه، به تعدادی از آیات قرآن پیرامون دیگر ادیان اشاره کرده است. سپس تاریخچه تقابل مسئله تثلیث در مسیحیت و یگانگی خداوند متعال در اسلام را مورد بررسی قرار داده و در آخر بر این نکته تأکید کرده است که نسخ خطی و آثار قدیمی، بشر بودن مسیح و وحدانیت خداوند و بعثت محمد(ص) را اثبات می‌کند و انجیل برنابا تصریح به همه این مطالب دارد[۱]‏.

    اولین فصل کتاب با بحث از منشأ دین و اینکه تدین در نفس بشر امری فطری است، آغاز شده است[۲]‏. در ادامه نظریات مختلف تطوری، حیوانی، طبیعی و توتمی معرفی و نقد شده است[۳].‏

    در فصل دوم، تأثیرات فلسفه در تحریف عقاید نصرانی بحث شده است. نویسنده، معتقد است که مسیحیت در ابتدای دعوتش الهی و مبتنی بر ایمان به خدای یگانه بود، اما آنگاه که این دیانت در اطراف و نواحی دولت رومانی گسترش یافت...، به عالم وثنیت وارد گردید[۴]. بررسی آراء و تأثیرات فلاسفه‌ای چون فلوطین، افلوطین و تاتیانوس و دیگران بر تفکر نصرانی از مباحث مطرح‌شده در این فصل است[۵].

    احدی از نصاری وجود نظام کنیسه را در زمان مسیح(ع) تأیید نکرده است[۶]. ازآنجاکه کلیسا از جمله عناصر تأثیرگذار بر انحراف مسیحیت بوده است، این مسئله در فصل سوم مورد کنکاش قرار گرفته است.

    در فصل چهارم کتاب، فرق مسیحیت در چهار دوره توحید، انحراف، تثلیث و انقسام معرفی شده و تأثیرات آنها بر تحریف مسیحیت مورد مطالعه قرار گرفته است[۷]. در ادامه، شانزده مجمع، از سال 325م (مجمع نیقیه) تا سال 1962م (مجمع واتیکان) و تأثیرات آنها در انحراف مسیحیت بحث شده است[۸].

    عقیده ثالوث یا تثلیث و تأثیرات نهضت اصلاحی مارتین لوتر و دیگران بر آن و مباحث دیگری در فصل پنجم ذکر شده است[۹].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص13-11
    2. ر.ک: متن کتاب، ص15
    3. ر.ک: همان، ص26-18
    4. ر.ک: همان، ص30
    5. ر.ک: همان، ص34-31
    6. ر.ک: همان، ص48
    7. ر.ک: همان، ص154-136
    8. ر.ک: همان، ص175-158
    9. ر.ک: همان، ص243

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها