تاریخ اسلام از بعثت نبوی تا حکومت علوی

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    تاریخ اسلام از بعثت نبوی تا حکومت علوی
    پرونده:NUR.....J1.jpg
    پدیدآورانابراهیمی ورکیانی، محمد (نویسنده)

    نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها (با همکاری)

    [[]] (مترجم)
    ناشردفتر نشر معارف
    مکان نشرقم
    سال نشر۱۳۸۲ش
    چاپاول
    موضوعتاریخ
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره

    تاریخ اسلام از بعثت نبوی تا حکومت علوی تألیف محمد ابراهیمی ورکیانی، مروری است بر تاریخ جزیرة العرب قبل از اسلام تا بعثت پیامبر(ص) و خلافت علی(ع).

    کتاب که محصول درس‌های دانشگاهی نگارنده است، در صدد است با نگاهی به گذشته مسلمانان و سرآغاز ظهور و تاسیس اسلام، رخدادهای آن دوران را مورد بحث و بررسی قرار دهد.

    این اثر با شیوه گزارشی ـ تحلیلی و با بهره‌بری از منابع شیعه و در مواردی هم با استفاده از منابع اهل سنت به نگارش در آمده است.

    نویسنده برای اینکه دورنمایی از ضرورت بعثت پیامبر در جزیرة العرب و آثار آن را به نمایش بگذارد، دو فصل از بخش نخست کتاب را به جزیرة العرب، و جغرافیای آن، اوضاع فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و زندگی اعراب و وجود اقلیت های دینی و ظهور تمدن در آن سرزمین اختصاص داده و آن‌گاه به شرح زیست‌نامه پیامبر(ص) پرداخته است.

    سه فصل از بخش نخست کتاب، سرگذشت پیامبر از تولد تا بعثت، از بعثت تا هجرت و از هجرت تا رحلت است و در آن، نکات و رخدادهای قابل توجه دوران عمر ۶۳ ساله پیامبر تبیین شده است.

    بخش دوم کتاب، از رحلت پیامبر و بازتاب‌های آن شروع می شود. در این بخش که در سه فصل سامان یافته به ماجرای ردّه، سقیفه، فدک، حوادث دوران خلیفه نخست، خلافت خلیفه دوم، فتوحات اسلامی، سیره عمر در تقسیم بیت‌المال، و عثمان و ویژگی‌های وی پرداخته شده است.

    خلافت امام علی(ع) و ماجرای جنگ‌های آن حضرت با ناکثین، قاسطین و مارقین و جریان های رو در روی امام و ویژگی‌های آنها و شهادت امام و خلافت امام حسن مجتبی(ع)، پایان بخش کتاب و فصل پایانی بخش دوم آن است.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص103-104


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

    وابسته‌ها