سفرنامه جکسون: ایران در گذشته و حال

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    سفرنامه جکسون: ایران در گذشته و حال
    سفرنامه جکسون: ایران در گذشته و حال
    پدیدآورانجکسون، آبراهام والنتاین ویلیامز (مؤلف)، امیری، منوچهر؛ بدره‌ای، فریدون (مترجم)
    ناشرعلمی و فرهنگی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1383
    چاپچهارم
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    DSR 1398/ج۸س۷

    سفرنامه جکسون: ایران در گذشته و حال، حاصل سفر آبراهام والنتاین ویلیامز جکسون در سال 1903م. به ایران است که برای نخستین بار به آسیای میانه سفر کرد. نویسنده علاوه بر پژوهش‌های میدانی، از نوشته‌های ایران‌شناسانی همچون کریرتر براون و کرزن بهره جسته است.

    کتاب از نظر ساختار مشتمل بر پیشگفتاری از مترجمان، شرح حال نویسنده و مقدمه مؤلف درباره روش تألیف و انگیزه او و همچنین 28 بخش است. بیشتر بخش‌های کتاب به بحث و بررسی درباره آثار باستانی دوره‌های گذشته در شهرهای گوناگون چون همدان، کرمانشاه، اصفهان، شیراز و یزد مربوط می‌شود.

    اما بخش هفتم، به مباحثی چند درباره زندگی زرتشت و رسالت و آموزه‌های او و نیز معرفی مختصری از متون اوستایی اختصاص دارد. نویسنده پس از اینکه در بخش هشتم از شهر ارومیه و دریاچه آن سخن می‌گوید، در بخش نهم، نظریه مربوط به زادگاه احتمالی زرتشت (ارومیه) را بررسی می‌کند. مؤلف با اشاره به سفرش به شهر یزد، آداب اجتماعی و فرهنگی و دینی زرتشتیان یزد را در بخش‌های بیست‌وسوم و بیست‌وچهارم از نظر گذرانده است. در سایر بخش‌ها نیز به تاریخ و فرهنگ سایر شهرها و همچنین مطالبی درباره سرزمین ایران به‌ویژه در بخش‌های ابتدایی کتاب پرداخته شده است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص32

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها