موسوعة الأدیان في العالم (الإصلاح الديني المسيحي)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

موسوعة الأديان في العالم (الإصلاح الديني المسيحي)، اثری است که درباره رفرماسیون مذهبی در کیش مسیحیت در سده شانزدهم میلادی به دست جمعی از نویسندگان تاریخی و با نظارت عام «جمیل مدبک» نوشته شده است.

موسوعة الأدیان في العالم
موسوعة الأدیان في العالم (الإصلاح الديني المسيحي)
پدیدآورانمدبک، جمیل (نويسنده)

جا‌معة‌ مونبلییه‌ في‌ فرنسیا‌ (ناظر)

مدکور، جمال ( مترجم)
عنوان‌های دیگرالاصلاح‌ الدیني‌ المسیحي
ناشرکریبس انترناشیونال
مکان نشرلبنان - بیروت
سال نشر2000م
چاپ1
شابک-
زبانعربی
تعداد جلد1
کد کنگره
/93م 31 BL
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

این اثر در شمار کتاب‌های دهگانه‌ای با عنوان کلی «موسوعة الأديان في العالم» جای دارد. عناوین خاص مجلدات دیگر این موسوعه عبارت است از: «الديانات القديمة»، «المسيحية»، «الكنيسة الكاثوليكية المارونية»، «الإسلام»، «الدروز الموحدون»، «الطائفة المارونية»، «العلويون»، «الفرق الإسلامية» و «المذاهب في الفقه الإسلامی»[۱]‏.

این مجموعه را چهل استاد متخصص گردآوری و تألیف کرده‌اند و پروفسور جان ماری کریزاس در تدوین بخش مسیحیت این مجموعه همکاری داشته است[۲]‏. این اثر با نگاه اجمالی به اندیشه‌های پیشااصلاحات لوتری در اروپا آغاز می‌شود[۳]‏ و با اندیشه‌های مارتین لوتر و عملکرد او در پیدایش اندیشه و مذهب پروتستانتیسم در دین مسیحیت از سال‌های نخستین سده شانزدهم میلادی در شهر و کلیسای ویتنبرگ دنبال می‌گردد[۴]. ‏در بررسی فرایند این اصلاحات پروتستانی، دیدگاه لوتر درباره مفهوم گناه و بخشایش[۵]، ‏نامه‌نگاری او با پاپ لئون دهم و درگیری با آن پاپ و تشکیل مجمع برای رسیدگی به کار لوتر مطرح می‌شود[۶]‏.

کار اصلاحات لوتری با اجازه یافتن ازدواج مسیحیان و ابطال رهبانیت نمود بارزی می‌یابد و در فرایند آن، شهر و کلیسای ویتنبرگ پایگاه رفرماسیون می‌گردد[۷]‏، سپس دامنه این رفرماسیون (اصلاحات) از آلمان فراتر رفته و به فرانسه می‌رسد؛ یوحنا کلفینوس از مبلغان این کیش در فرانسه است. سوئیس مقصد بعدی این اصلاحات است[۸]. در پایان این بخش، مقاصد اصلاحی مذهب پروتستانتیم درج شده است[۹]‏.

نویسندگان، بخش بزرگی از کتاب را به مکتب «شاهدان یهوه» ویژه کرده‌اند و در آن به نام، آموزه‌های اخلاقی و مذهبی و مشی اقتصادی این گرایش مسیحیت پرداخته‌اند[۱۰]. ‏بخش پایانی کتاب را اعتراضات شاهدان به آموزه‌های رایج مسیحی شکل داده است[۱۱]‏.

پانویس

  1. ر.ک: نورلایب
  2. ر.ک: مقدمه کتاب، ص5
  3. ر.ک: متن کتاب، ص24-7
  4. ر.ک: همان، ص38-25
  5. ر.ک: همان، ص53-43
  6. ر.ک: همان، ص75-58
  7. ر.ک: همان، ص104-88
  8. ر.ک: همان، ص176-141
  9. ر.ک: همان، ص186-177
  10. ر.ک: همان، ص187-263
  11. ر.ک: همان، ص282-264

منابع مقاله

  1. مقدمه و متن کتاب.
  2. https://noorlib.ir/author/9638/%D9%85%D8%AF%D8%A8%DA%A9-%D8%AC%D9%85%DB%8C%D9%84


وابسته‌ها