دیباچه‌ای به تاریخ تفتیش عقاید در اروپا و آمریکا

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    دیباچه‌ای به تاریخ تفتیش عقاید در اروپا و آمریکا
    دیباچه‌ای به تاریخ تفتیش عقاید در اروپا و آمریکا
    پدیدآورانتستا، گی تستا، ژان (مؤلف)، افشار نادری، غلامرضا (مترجم)
    ناشرانتشارات زرین
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1368
    چاپاول
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    دیباچه‌ای به تاریخ تفتیش عقاید در اروپا و آمریکا، تألیف گی تستا و ژان تستا با ترجمه غلامرضا افشار نادری، به تاریخ تفتیش عقاید در اروپا و آمریکا می‌پردازد و وقایع و رویدادهای این واقعه را توضیح می‌دهد.

    مباحث کتاب در هشت فصل مطرح شده است. مؤلف در فصل اول به منشأ و مبدأ تاریخ تفتیش عقاید می‌پردازد و بیان می‌کند که تشکیلات دادگاه‌های تفتیش عقاید به دنبال یک تحول طولانی همره با شک و تردید و حمله‌های قهرآمیز به‌وجود آمده است، اما به‌طور کلی خاستگاه این دادگاه را به معاهده سال 1229 پاریس نسبت می‌دهند.

    فصل دوم به دادگاه‌های تفتیش عقاید کلیسا در اروپا می‌پردازد و به کشورهای ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و آلمان اشاره می‌کند. فصل بعدی کتاب اصول و چگونگی محاکمه در دادگاه تفتیش، مراحل محاکمه یک شخص که متهم به الحاد گشته و انواع مجازات‌ها را بیان می‌کند. مؤلف در فصل چهارم به تفتیش عقاید تا هنگام اصلاحات می‌پردازد و در فصل بعدی چگونگی تفتیش عقاید در اسپانیا را بیان می‌کند. فصل آخر کتاب به موضوع تفتیش عقاید در متصرفات آمریکایی اسپانیا پرداخته و موضوعات ذیل را دربر می‌گیرد: تفتیش عقاید اسقفی، تفتیش عقاید جدید 1569-1820، تفتیش افکار و عقاید بومی‌ها در آمریکا، سرکوبی علم و تعقل و اتودافه‌های آمریکای جنوبی از سال 1569 تا سال 1815 میلادی[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص 167

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

    وابسته‌ها