زرتشت پیامبری که از نو باید شناخت «فروغ مزدیسنی»

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    زرتشت پیامبری که از نو باید شناخت «فروغ مزدیسنی»
    زرتشت پیامبری که از نو باید شناخت «فروغ مزدیسنی»
    پدیدآورانش‍اه‍رخ‌، ک‍ی‍خ‍س‍رو (نويسنده) ک‍ی‍ان‍ی‌، ف‍رزان‌ (ويراستار)
    ناشرجامى
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1388ش
    چاپ7
    موضوعزردشتی - زرتش‍ت‌، پ‍ی‍ام‍ب‍ر ای‍ران‍ی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL 1571/ش18ز4
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    زرتشت پیامبری که از نو باید شناخت: سیر در فروغ مزدیسنی، همان کتاب «فروغ مزدیسنی» است که به قلم ارباب کیخسرو شاهرخ از زرتشتیان کرمان نوشته شد و به دلیل نایاب شدنش، از نو به کوشش فرزانه کیانی ویراسته و راهی بازار نشر شد.

    نویسنده با روش توصیفی، کتاب خود را نگاشته و آن را در یک پیشگفتار و چهارده بخش که هر کدام «فرگرد» نامیده شده‌‎اند، تنظیم کرده است. بخش مربوط به پیشگفتار و آخرین بشخ که، افزوده ویراستار به کتاب است. در پیشگفتار، جهان‌بینی زرتشت براساس گاهان از نظر گذرانده می‌شود. بخش‌های اول تا سوم، به بررسی زندگی و زمان و مکان زرتشت اختصاص دارند. مؤلف در بخش‌های چهارم و پنجم، به خداشناسی زرتشتی بر بنیاد بندهای گوناگون اوستا پرداخته است. در بخش‌های ششم تا یازدهم، برخی از اصول عقاید زرتشتی از جمله فلسفه زرتشتی، چینودپل، نماز و نیایش، ستایش آتش، امشاسپندان، ایزدان و فروشی‌ها و نیروی شر مورد بررسی قرار می‌گیرند. جستاری درباره پرستشگاه و معابد زرتشتیان، محتوای بخش دوازدهم را تشکیل می‌دهد. در بخش سیزدهم، برخی از آموزه‌ها و آداب اجتماعی زرتشتیان از جمله تعلیم فرزندان، آبادانی و زراعت، پرهیزکاری، کار، و آداب اجتماعی زرتشتیان از جمله تعلیم فرزندان، آبادانی و زراعت، پرهیزکاری، کار، و آداب زناشویی از نظر گذرانده شده است. سرانجام در بخش چهاردهم، کلیاتی از سرگذشت زرتشتیان ایران آمده است.

    در پایان نیز، ترجمه‌‎های صادق هدایت از برخی متون پهلوی که در آن پیشگویی‌های زرتشت درباره آخرالزمان به چشم می‌خورد، گنجانده شده است[۱].


    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص243-244

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها