آیین اختیار: گفتار پیرامون فرهنگ و فلسفه دین زرتشت

    از ویکی‌نور
    آیین اختیار: گفتار پیرامون فرهنگ و فلسفه دین زرتشت
    پرونده:NURآیین اختیار: گفتار پیرامون فرهنگ و فلسفه دین زرتشتJ1.jpg
    پدیدآوراننیک‌نام، کوروش
    ناشرتیس
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1388
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    آیین اختیار: گفتار پیرامون فرهنگ و فلسفه دین زرتشت، حاصل نوشتارها و گفت‌وگوهای کوروش نیک‌نام است که خود از محققان زرتشتی بوده و در مجلات مختلف علمی و پژوهشی به چاپ رسیده‌اند.

    اثر دارای نه گفتار اصلی است. نخستین بخش کتاب، فلسفه پرستش و مفاهیم مرتبط با آن را در دین زرتشتی از نظر می‌گذراند. ازاین‌رو، نویسنده مباحثی چون دو گوهر همزاد، بهشت و دوزخ، جبر و اختیار، سوی پرسش و پرستش و... را مطرح می‌کند. در بخش دوم، ابتدا تاریخچه مختصری از دین زرتشت از دوران آریایی‌ها تا وضعیت زرتشتیان در ایران معاصر آورده شده، سپس مهم‌‌ترین جشن‌ها و مراسم دینی و مذهبی زرتشتیان معرفی می‌گردد. در بخش سوم، جشن نوروز و عملکرد باورمندان دین زرتشتی در این ایام از نظر گذرانده می‌شود.

    بخش‌های چهارم تا هفتم که گفت‌وگوهای مؤلف را با مجله‌های گوناگون دربر می‌گیرد، درباره باورهای زرتشتی از جمله اختیار دفن مردگان، رستاخیز، آداب و رسوم و بررسی مضمون‌های مشترک اوستا و متون دینی است. بخش هشتم، دربردارنده سخنانی از مؤلف درباره مسائل گوناگون مربوط به فرهنگ زرتشتی از جمله جشن نیکوکاری، اسفندگان (بزرگداشت مادران)، و خشونت‌ستیزی زرتشت و در آخر بخش نهم، پاسخ‌گویی به پرسش‌هایی است که درباره مفاهیم گوناگون درباره زندگی، فلسفه، ادبیات، مراسم و آیین‌های زرتشتی مطرح شده‌اند.[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص84-85

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها