اديان زنده جهان

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    اديان زنده جهان
    اديان زنده جهان
    پدیدآورانهیوم، رابرت ا. (نويسنده)

    گواهی، عبدالرحیم (مترجم)

    جعفری تبریزی، محمد تقی (محشی)
    ناشردفتر نشر فرهنگ اسلامی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1373ش
    چاپ4
    شابک-
    موضوعادیان - مسیحیت و ادیان دیگر
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ﻫ‎‏9‎‏الف‎‏4 41/2 BL
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    ادیان زنده جهان، اثر رابرت.ا.هیوم، پژوهشی است در بررسی ادیان مختلف و ارزیابی مقایسه‌ای میان آنها که با ترجمه عبدالرحیم گواهی منتشر شده است.

    هدف کتاب حاضر، به دست دادن یک بررسی دقیق در مورد منشأ متون مقدس، جریان تاریخی و ارزش‌های اساسی ادیان فرهنگی متشکل جهان - که بیش از یک قرن از عمر آن می‌گذرد - می‌باشد. یازده دین با عمر بیشتر از یک قرن وجود دارند که تنها دوتا از بین آنها بعد از مسیحیت می‌باشد. شعاع بررسی کتاب حاضر، فقط در مورد حیطه ادیانی است که در طول تاریخ بشری به وجود آمده و سپس مستمرا به حیات خود در زمینه سازمان اجتماعی، هنر و ادبیات و نیز مراسم عبادی، در طی قرون متمادی، ادامه داده‌اند[۱].

    نویسنده، معتقد است در میدان وسیع، اما مشخص ادیان زنده جهان، حجم وسیعی از اطلاعات پیچیده وجود دارد که شایسته دسترسی و تجزیه و تحلیل عالمانه است و در هر گروهی، از افراد دینی، نیروهای گوناگون آب و هوایی، اقتصادی، اجتماعی، ملی و... دست‌اندرکارند، اما وجه تمایز اصلی آنها، ایدئال‌های اخلاقی و دینی است که در مورد انسان و خدا وجود داشته و دائما تعلیم داده شده و به‌عنوان مفاهیم مقدس، قبول می‌شوند[۲].

    نویسنده، مطالعه متون مقدس بیشتر ادیان را که به زبان اولیه و اصلی آنهاست، آموزنده دانسته و یکی از ویژگی‌های اثر حاضر، این است که سعی کرده با روش خاص خود، حقایق عمده تاریخی و تعالیم هر دین را از طریق نقل‌قول‌های بسیار از روی متون مقدس همان دین، به دست دهد[۳].

    این کتاب، حاصل فشرده‌شده تحقیق و تفحصی طولانی در بین متون متختلف و بررسی مطالب به‌دست‌آمده است. هر دین، به‌خودی‌خود، کوششی است در جهت مقایسه و حفظ ارزش‌های متعالی‌تر زندگی بشری از طریق اتصال و ارتباط با خداوند. نویسنده بر این باور است که پس از تحقیق در حقایق مهم تاریخی، یک بررسی کامل در ادیان گوناگون به‌شایستگی ما را به صوب یک مقایسه دقیق علمی، رهنمون می‌شود. وی در پایان کتاب کوشیده است همان کاری را که هر دانش‌پژوه متساهل رشته ادیان به آن می‌پردازد، یعنی ارزیابی مقایسه‌گونه‌ای آگاهانه، دوستانه و منصفانه، بین ادیان مختلف انجام دهد[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص9
    2. ر.ک: همان، ص9- 10
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    مقدمه مؤلف.


    وابسته‌ها