ایران و فرهنگ ایرانی در عصر اوستا (مجموعه مقالات)

    از ویکی‌نور
    ایران و فرهنگ ایرانی در عصر اوستا (مجموعه مقالات)
    ایران و فرهنگ ایرانی در عصر اوستا (مجموعه مقالات)
    پدیدآورانرضی، هاشم
    ناشربهجت
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1391
    چاپیکم
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    ایران و فرهنگ ایرانی در عصر اوستا (مجموعه مقالات) ، در بردارنده مجموعه مقالات نویسنده می‌باشد که از حدود سال‌های 1345 تا 1375 در مجلات مختلف کشور به چاپ رسیده‌اند.

    این مقاله‌ها در زمینه‌های گوناگون از جلمه زبان‌های ایران باستان، ادبیات، متون اوستایی و سنسکریت و ترجمه اوستا، تاریخ ادیان، به‌ویژه دین‌ها و فرهنگ ایرانی به‌صورت تطبیقی و بیشتر با صبغه‌ای توصیفی نوشته شده‌اند. مقالات آغازین کتاب، روابط دینی، فرهنگی و هنری در سرزمین ایران و هند را در دوره‌های باستانی از نظر می‌گذراند. جایگاه زن در اوستا و بررسی مسئله ازدواج، ادعیه و نمازها و آداب و رسوم و نگاهی به برخی آموزه‌های دین زرتشت از جمله روح، مرگ و جهان پسین، ظهور سوشیانس و فروشی‌ها محتوای مقالات بعدی را تشکیل می‌دهند.

    نویسنده در ادامه، برخی از مقالات خود را که درباره متن و زبان اوستا انجام داده، گنجانده و چکیده‌ای از آموزه‌های زرتشت را آورده است. بحث درباره آداب و رسوم زرتشتیان از تولد تا وفات، زندگی زرتشتیان در یک قرن اخیر، نگاهی به انجمن‌های زرتشتی و مسائل فلسفی دین زرتشت، محتوای مقالات بعدی را تشکیل می‌دهند. وی همچنین مقالاتی درباره کار محققان غربی درباره پیامبر و دین زرتشت آورده است. مقالات انتهایی کتاب نیز دربردارنده بررسی‌هایی درباره ازدواج با محارم در دین زرتشتی، تحقیقی در نخستین دوران دین زرتشتی و زندگی زرتشت، بررسی برخی آموزه‌های دین زرتشتی از جمله آخرت‌شناسی، تقابل اشه و دروج، خدای دین زرتشت و بررسی‌هایی درباره آیین میتراییی و تطبیق برخی آموزه‌های آن با اسلام و تصوف اسلامی است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص41-42

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها