سیره و روش پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله در تعامل با دشمنان

    از ویکی‌نور
    سیره و روش پیامبر صلی الله علیه و آله در تعامل با دشمنان
    سیره و روش پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله در تعامل با دشمنان
    پدیدآورانصداقت، محمدعارف (نويسنده)
    ناشراکادیمیة الحکمة العقلیة
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر13سده
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ص4س9 24/65 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    سیره و روش پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله در تعامل با دشمنان اثر محمد عارف صداقت، تحقیقی است در بررسی سيره و روش پيامبر(ص) در تعامل و برخورد با دشمن.

    آنچه باعث اهمیت کتاب می‌شود، آن است که نویسنده بادقت و به‌صورت بدیع، به استخراج اصول تربیتی حاکم بر روابط پیامبر(ص) در رفتار و روش تعامل با مخالفان پرداخته و با بیان خاص خود، این اصول را شرح و تفسیر نموده و با ذکر نمونه‌هایی از سیره آن حضرت، آن‌ها را مستدل و مستند، نموده است[۱].

    نویسنده با توضيح مفاهيمی مانند سيره، روش، دشمن، پيشينه و...، برخى از عوامل ناتوانى مسلمانان در عصر حاضر را ياد کرده و در ادامه، به بحث‌وبررسی سيره و روش پيامبر(ص) در برابر دشمن پرداخته است كه اين برخوردها به‌طورکلی عبارت‌اند: از برخورد توأم با رحمت و مهربانى، برخورد صلح‌آميز، برخورد قاطع و پيشگيرانه، استفاده از ابزارهاى مناسب در برابر دشمن، برخورد مبتنى بر جنگ نرم و جنگ روانى، استفاده از جنگ اطلاعاتى، پایبندی به قراردادها و... كه در همه موارد به چند مصداق آن اشاره شده است؛ چنان‌که در ذيل جنگ نرم، مصاديقى مانند: شايعه‌پراكنى، استفاده از شعار در برابر شعار دشمن و... بررسى گرديده است[۲].

    يكى از نقاط‍‌ قوت پيامبر(ص) تعامل و برخورد رحمت آمیز آن حضرت است كه باوجدان انسان‌ها سازگار است و هر فطرت سالم آن را مى‌پسندد. روش ديگر، برخورد قاطع و تهاجمى در برابر دشمن است، زيرا دشمنان پيامبر(ص) و اسلام دو گونه بوده‌اند: برخى از دشمنان فطرت در درونشان زنده بوده است و در پى حقيقت قدم بر مى‌داشتند و هرگاه آن را مى‌يافتند، با جان‌ودل مى‌پذيرفتند، اينان شايسته رحمت و الفت بودند، ولى عده‌اى در برابر حقيقت و اسلام ايستاده بودند، برخورد و تعامل با رحمت و لطافت با آنان، سبب جرى‌تر شدنشان مى‌شد، از اين رو با آنان بايد برخورد قاطع و تهاجمى صورت مى‌گرفت. بنابراين کتاب حاضر، از هفت فصل تشكيل گرديده است كه عبارت‌اند از: كليات و مفاهيم؛ اصل دعوت در تعاملات پيامبر(ص) با دشمنان؛ اصل صلح و دوستى در تعاملات پيامبر(ص)؛ اصل قاطعيت و پيشگيرى در تعاملات پيامبر(ص)؛ اصل به‌كارگيرى ابزارها و روش‌ها؛ عوامل ضعف مسلمانان؛ راهکارهایی براى بيرون رفت[۳].

    فهرست محتوا در آغاز و کتابنامه در پایان کتاب درج شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: سخن ما، ص10
    2. ر.ک: مقدمه، ص13- 14
    3. ر.ک: همان، ص14- 15

    منابع مقاله

    مقدمات کتاب.

    وابسته‌ها