قیام عاشورا در کلام و پیام امام خمینی(س)

    از ویکی‌نور
    قیام عاشورا در کلام و پیام امام خمینی (س)
    قیام عاشورا در کلام و پیام امام خمینی(س)
    پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده) مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) (محقق)
    ناشرمؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1389ش
    چاپ13
    شابک964-335-032-0
    موضوعحسین بن علی (ع)، امام سوم، 4 - 61ق. - مقاله‏‌ها و خطابه‏‌ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - پیام‏ها و سخنرانی‏ها - نظریه درباره حسین بن علی (ع) - عاشورا
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ع‎‏2‎‏ق‎‏9 1574/5 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    قیام عاشورا در کلام و پیام امام خمینی(س)، عنوان دفتر سوم از مجموعه آثار موضوعی تبیان است که در آن به بیان اندیشه‌های امام خمینی(ره) در موضوعات مختلف پرداخته شده است. این اندیشه‌ها در ضمن سخنرانی‌ها و پیام‌های امام خمینی بیان شده و تدوین آن در قالب این دفتر به‌صورت نوشتاری توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) انجام شده است. در دفتر سوم، به بیان نظریه امام(ره) درباره قیام عاشورا و فلسفه آن پرداخته شده است.

    مطالب این اثر ضمن دو بخش اصلی ارائه شده که بخش دوم آن خودش در دو فصل عرضه شده است. بخش اوّل کتاب را سه سخنرانى در باب محرّم و عاشورا تشکیل می‌دهد که به‌ترتیب عبارت است از: بیانات امام در جمع علماى غرب تهران در 30 مهر 58، بیانات امام در جمع گروهى از علما، ائمه جماعات و روحانیون و وعاظ قم و تهران در 30 خرداد 61 و بیانات امام در جمع گویندگان مذهبى و روحانیون قم و تهران و استان‌هاى آذربایجان شرقى و غربى در 25 مهر 61‏[۱].

    بخش دوم کتاب را گزینش ‏ کلمات امام خمینی(ره) در قالب یک مجموعه موضوعى تشکیل می‌دهد. این مجموعه در دو فصل ارائه شده است. پیش از ارائه مطالب این دو فصل، بخش کوچکی با عنوان «محرّم، دیباچه سرخ شهادت» آمده که حاوی 9 جمله یا پاراگراف از امام(ره) است و درباره اینکه محرم ماه پیروزی خون بر شمشیر است و دیباچه شهادت می‌باشد، صحبت شده است.

    در فصل اول این بخش، از علل و عوامل قیام عاشورا، صحبت به میان آمده است؛ این بخش، حاوی مطالبی چون: اهداف قیام عاشورا، انتخاب آگاهانه شهداى کربلا، نتایج و آثار قیام اباعبداللَّه(ع)، قیام عاشورا، اسوه آزادگان (كلّ يوم عاشوراء و كلّ أرض کربلاء) و... آمده است[۲].

    فصل دوم از این بخش، درباره فلسفه عزادارى و روضه‌خوانى در کلمات امام خمینی(ره) است. کلیت مطالبی که در این بخش با آنها مواجهیم ازاین‌قرار است: اهمیت و نقش عزادارى در احیاى اسلام و مکتب سیدالشهدا، نقش عزادارى در حفظ ملت و کشور، بزرگداشت قیام عاشورا به‌عنوان یکی از شعائر الهى، توصیه‌های حضرت امام(ره) به خطبا و نوحه‌سرایان و عزاداران و گزیده‏اى از فرمایشات حضرت امام(س) درباره محرم و قیام کربلا[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص3-21
    2. ر.ک: همان، ص29-66
    3. ر.ک: همان، ص67-101

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها