معاشرت زنان و مردان از دیدگاه اسلام

    از ویکی‌نور
    معاشرت زنان و مردان از دیدگاه اسلام
    معاشرت زنان و مردان از دیدگاه اسلام
    پدیدآورانصادقی، حسن
    ناشرمرکز پژوهش‌های صدا و سیما
    مکان نشرایران -
    سال نشر1382ش
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    معاشرت زنان و مردان از دیدگاه اسلام اثر حسن صادقی کتابی است با تأکید بر ضرورت معاشرت و بیان شیوه‌های ارتباط، به آسیب‌شناسی آن و راه‌های پیش‌گیری از پیدایش این آسیب‌ها می‌پردازد. همچنین، با استفاده از دو منبع قرآن و سنت، دیدگاه اسلام را در این موضوع تبیین و دیدگاه‌های گوناگونی را که درباره معاشرت زنان و مردان وجود دارد، نقد و بررسی می‌کند.

    انسان، موجودی اجتماعی است که روحیات و نیازهای او، مانع از روی آوردن او به زندگی فردی‌ و دور از جمع می‌شود. معاشرت و ارتباط با دیگران، از ضرورت‌های اجتناب‌ناپذیر زندگی اجتماعی است. معاشرت انسان‌ها با یکدیگر، ‌آداب واحکام ویژه‌ای دارد که معاشرت زنان و مردان به‌ویژه زن و مرد نامحرم و بیگانه از حساسیت خاصی برخوردار است و رعایت آداب معینی را از سوی دو طرف می‌طلبد که به‌کارگیری یا ترک آنها، در حسن روابط، مؤثر است.

    این نوشتار، در چهار فصل گردآوری شده است.

    در فصل اول، نخست به مفهوم معاشرت در لغت و اصطلاح و ضرورت معاشرت و بیان شیوه‌های ارتباط و معاشرت اشاره و سپس به آسیب‌شناسی آن و راه‌های پیش‌گیری از این آسیب پرداخته شده است.

    در فصل دوم با عنوان دیدگاه‌های گوناگون درباره معاشرت مردان و زنان، در کنار دو دیدگاه افراطی و تفریطی مطلق‌نگرانه درباره آزادی یا محدود کردن ارتباط زنان و مردان، نظر اسلام در این زمینه بیان شده و به نمونه‌هایی از حضور زنان در اجتماع با عنوان‌هایی چون اسلام وحضور زن دراجتماع؛ قرآن وحضور زن دراجتماع؛ تاریخ وحضور زن دراجتماع؛ زنان نمونه در تاریخ گذشته؛ زنان نمونه در تاریخ معاصر؛ وحضور زن در جامعه کنونی اشاره شده است. نویسنده در فصل سوم با عنوان اسلام و روش‌های معاشرت، به دیدگاه اسلام درباره مسائلی چون نگاه، حجاب، گفت‌وگو، دست دادن و روابطی مانند آن می‌پردازد. در فصل پایانی نیز با عنوان همراه با برنامه‌سازان، نکته‌هایی در زمینه گسترش فرهنگ اسلامی در معاشرت زن و مرد از راه رسانه ملی صدا و سیما، برای برنامه‌سازان بیان شده است[۱].

    پانویس

    1. حبیبی، سلمان، ص42-43

    منابع مقاله

    حبیبی، سلمان، کتابشناسی توصیفی زن، قم، انتشارات دفتر عقل، چاپ یکم، 1387ش.

    وابسته‌ها