موسوعه رد شبهات؛ توحید

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    توحید
    موسوعه رد شبهات؛ توحید
    پدیدآورانجمعی از نویسندگان (نويسنده)
    ناشرسازمان حج و زیارت. حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارات
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر13سده
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ش.1 /م9 212/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    موسوعه رد شبهات (1) توحید، اثر جمعی از نویسندگان، مجموعه‌ای از چند مقاله است که هریک، به موضوعی به‌عنوان شبهه پیرامون مسئله توحید پرداخته و بدان، پاسخ داده است.

    در سال‌های اخیر، هجمه‌ها و شبهه‌ها علیه مذهب اهل‌بیت(ع)، تفاوت‌های مهمی کرده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل حکومت شیعی، دشمنان مذهب اهل‌بیت(ع) غرض‌های سیاسی و اجتماعی مهمی را دنبال می‌کنند؛ ازاین‌رو، عصر حاضر، توجهی ویژه به مسئله «پاسخگویی به شبهات» را می‌طلبد و اثر حاضر، در راستای انجام همین وظیفه، تدوین شده است. کتاب حاضر، نخستین جلد از مجموعه «موسوعه» رد شبهات می‌باشد که به شبهات مطرح‌شده پیرامون مسئله «توحید»، پاسخ می‌گوید[۱].

    از جمله ویژگی‌های کتاب آن است که معمولا در پایان برخی مقالات، نتیجه و خلاصه‌ای از مطالب آن، با «جمع‌بندی بحث»، ارائه گردیده و فهرست منابع مورد استفاده، در اختیار خواننده قرار گرفته است[۲].

    از جمله موضوعات مطرح‌شده در کتاب، می‌توان به مقاله «استغاثه به غیر خدا» نوشته حسن‌علی محمودی، اشاره نمود. در این مقاله، به بیان این موضوع پرداخته شده است که شفاعت‌خواهی، توسل و استغاثه، در اصطلاح، معانی نزدیکی دارند و شفاعت‌خواهی از پیامبر(ص) به معنای طلب وساطت و دعای آن حضرت جهت آمرزش گناهان است و توسل به اولیای خدا، به معنای وسیله قرار دادن آنان برای تقرب به درگاه خداوند بوده و استغاثه از آنان، یعنی مدد گرفتن از ارواح طیبه آنها که از دیدگاه عقل، جوازش ثابت و روشن است[۳].

    در مقاله دیگری تحت عنوان «افعال بندگان از منظر کلام امامیه»، نوشته محمدظاهر نصیری، به بررسی باور کلامی مکتب تشیع، در خصوص خلق افعال و خالق آن و تعیین نقش انسان در فرایند تکوین آنها، پرداخته شده است[۴].

    در مقاله «واسطه بین خالق و مخلوق»، نوشته رحمت‌الله ضیایی، به بیان این موضوع پرداخته شده است که آفرینش عالم، بر اساس نظام علی و معلولی بنا شده و ارتباط خداوند با بندگانش، در دو نظام تکوین و تشریع، مبتنی بر واسطه‌های فیض است؛ خداوند برای هدایت انسان‌ها، پیامبرانی از سنخ خودشان مبعوث کرده و انسان‌ها برای ادامه زندگی علمی و عملی خود، به همدیگر محتاجند و واسطه قرار دادن انبیا و اولیا برای برآورده شدن حاجات، در همین راستاست[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: دیباچه، ص‌7-‌8
    2. ر.ک: متن کتاب، ص23
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان، ص37
    5. ر.ک: همان، ص126-127

    منابع مقاله

    دیباچه و متن کتاب.


    وابسته‌ها