ولایت شرط قبولی اعمال

    از ویکی‌نور
    ولایت شرط قبولی اعمال
    ولایت شرط قبولی اعمال
    پدیدآورانامینی گلستانی، محمد (نويسنده)
    ناشرالمطبعة الکاثولیکیة للآباء الیسوعیین ** سپهر آذين
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر13سده - 1395ش
    چاپ1
    شابک978-600-6920-27-6
    موضوععلی بن ابی طالب (ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - اثبات خلافت - ولایت
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /الف81 و8 223/54 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    ولایت شرط قبولی اعمال، کتابی است از محمد امینی گلستانی با موضوع ولایت امیرالمؤمنین(ع).

    کتاب درباره ولایت امیر مؤمنان و اولاد طاهرینش(ع) و آیات و روایات مربوط به آن، از سنی و شیعه، نوشته شده است[۱].

    لحن نگارش کتاب، لحنی ارزشی است و ممکن است برخی مواقع خواننده با خواندن متن آن ناخودآگاه خود را در پای یکی از منبرهای دینی حس کند. قواعد نگارشی فارسی در آن نیز به دلیل تفاوت زبان گفتاری و مادری نویسنده با زبان فارسی اندکی ضعیف است.

    برای اطلاع از کلیت مباحث مطرح‌شده در اثر و نوع ادبیات نویسنده، بخشی از متن کتاب را در زیر می‌خوانید:

    «درباره قبولى اعمال و شروط آن، در کتاب‏هاى تحقیقى و فقهى و اخلاقى، نظریه‏‌ها و تحقیقات زیاد، ابراز گردیده که ما در این مختصر، به چکیده آنها و نتیجه تحقیق و پژوهش خود را، به‌عنوان عقیده خود، بیان مى‏‌نماییم. البته در روایات زیاد، شرط قبولى اعمال را به‌مناسبت‌هایى، چند چیز معرفى نموده است؛ مانند: ولایت، انتظار فرج، نماز، صله ارحام، خدمت به خلق، گناه نکردن و دل پاک و نورانی داشتن و اهل تقوا بودن و حضور قلب داشتن و غیره. در مورد هر تک‌تک اینها، تشویق‏ها و پاداش‏هاى زیاد و وعده‏‌هاى فراوان داده شده است. مخصوصا درباره نماز اهمیت فوق‌العاده داده شده، اما از آیات و روایات استفاده مى‏شود که ولایت امیرالمؤمنین و اولاد طاهرینش(ع)، شرط اصلى و بقیه بالطبع است.

    پس اگر کسى ولایت على و اولاد على(ع) را نپذیرد، تمام عمرش را روزها روزه بدارد و شب‌ها تا صبح عبادت نماید، برایش کوچک‌ترین اثر و نفعى نخواهد داشت. حتى قبولى نماز (که نشانه عبودیت و اخلاص به معبود و رکن دین است)، به پذیرفتن ولایت، بستگى دارد؛ پس تا نماز قبول نشود، سایر اعمال قبول نخواهد شد و خود نماز هم قبول نمى‏شود تا ولایت امیر مؤمنان(ع) و اولاد او را قبول نمایند»[۲].

    نویسنده در ادامه به بیان مباحث مربوط به ولایت امیرالمؤمنین(ع) در آیات مختلف، مانند: آیات تبلیغ، اکمال دین، سأل سائل بعذاب واقع، ولایت، هدایت، سجده نکردن به اصنام، سؤال از نعمت، اولی‌الامر، حبل المتین، مباهله و روایات مختلف پرداخته است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص24
    2. ر.ک: متن کتاب، ص29-30

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها