احکام خانواده

    از ویکی‌نور
    احکام خانواده
    احکام خانواده
    پدیدآوراناکبری، محمود (نويسنده)
    ناشرفتیان
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1394ش
    چاپ2
    شابک978-600-5949-41-4
    موضوعحقوق خانواده (فقه)
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /الف7س9 1493 GV
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    احکام خانواده، اثر محمود اکبری، کتابی است در بیان وظایف، حقوق متقابل و احکام مربوط به خانواده.

    خانواده اولین، کوچک‌ترین و مقدس‌ترین نهاد اجتماعی است که اساس و پایه جامعه بشمار رفته و دارای مجموعه‌ای از بایدها و نبایدهای فقهی و اخلاقی است که با رعایت این چارچوب‌ها، می‌توان سلامت و ثبات خانواده و جامعه را تضمین نمود[۱].

    کتاب حاضر، گامی است در جهت آشنایی با وظایف، حقوق و احکام شرعی در حوزه خانواده که در شش فصل، به شرح زیر، تنظیم شده است: در فصل اول، به برخی از احکام ازدواج، مانند ازدواج‌های حرام، اذن پدر در ازدواج، شرایط نگاه خواستگاری، خواندن صیغه عقد، عقد دائم، صیغه دائم، نکات مشترک ازدواج دائم و موقت، تفاوت‌های ازدواج دائم و موقت، حلقه طلا برای داماد، دوران نامزدی، مجلس عروسی و احکام رقص، اشاره شده است[۲].

    با اجرای صیغه عقد ازدواج، زن و شوهر حقوقی نسبت به یکدیگر پیدا می‌کنند. در فصل دوم، به بخشی از حقوق زن و شوهر نسبت به یکدیگر اشاره شده است[۳]. در فصل سوم، برخی از احکام خانواده و فرزند بیان شده است، مانند: جلوگیری از بارداری، سقط جنین، آداب نوزاد، احکام عقیقه، عبادات تمرینی، تنبیه کودک، تقلید فرزندان، وطن فرزندان و ارتباط فرزند با پدر و مادر[۴].

    در فصل چهارم، به بیان رابطه محرم و نامحرم پرداخته شده است. محرم کسی است که ازدواج با او حرام است و در نگاه به او و تماس بدنی با او، محدودیتی که نسبت به سایر افراد هست، وجود ندارد. اقسام محارم (نسبی، سببی و رضاعی)، اختلاط زن و مرد، گفتگوهای خانوادگی، گفتگو با نامحرم، شوخی با نامحرم، نگاه به نامحرم، نگاه به عکس و فیلم نامحرم، تماس بدنی با نامحرم، زینت و آرایش و پوشش در برابر نامحرم، عناوین و موضوعات مطرح‌شده در این فصل می‌باشد[۵].

    بهداشت و پاکیزیگی در خانواده، موضوع فصل پنجم می‌باشد. از جمله مطالب مطرح‌شده در این فصل، می‌توان به اهمیت طهارت، نجاسات، راه نجس شدن چیزهای پاک، مطهرات و راه‌های تطهیر نجاسات اشاره کرد[۶]. در آخرین فصل کتاب، به موضوعات متفرقه‌ای همچون خانواده و صله رحم، خانواده و مسائل اقتصادی، امر به معروف در محیط خانواده و طلاق، پرداخته شده است[۷].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص11
    2. ر.ک: متن کتاب، ص16-31
    3. ر.ک: همان، ص35
    4. ر.ک: همان، ص95-105
    5. ر.ک: همان، ص109-118
    6. ر.ک: همان، ص125- 132
    7. ر.ک: همان، ص135-142

    منابع مقاله

    پیشگفتار و متن کتاب.


    وابسته‌ها