بررسی تحلیلی و تطبیقی جرائم قذف، افترا و توهین

    از ویکی‌نور
    بررسی تحلیلی و تطبیقی جرائم قذف، افترا و توهین
    بررسی تحلیلی و تطبیقی جرائم قذف، افترا و توهین
    پدیدآورانرضوانی، صادق (نويسنده) موسسه نگارش و ویرایش نوین (ویراستار)
    ناشرفرهنگ سبز
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1389ش
    چاپ1
    شابک978-964-9906-72-0
    موضوعاحکام جزایی - ایران - راستگویی و دروغگویی - ایران - افترا - ایران - دشنام گویی - ایران
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /4ب6ر 4738 KMH
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    بررسی تحلیلی و تطبیقی جرائم قذف، افترا و توهین نوشته صادق رضوانی (متولد 1340ش)، در موضوع حقوق و احکام جزایی به بررسی تحلیلی هر یک از جرائم مذکور از دیدگاه مذاهب اسلامی و قانون مجازات اسلامی و مباحث مرتبط با آن پرداخته است.

    نوشتار حاضر که در اصل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد نویسنده است،[۱] درباره قذف و آشنایی با این عنوان مجرمانه و همچنین مباحث افترا و توهین به سبب مشابهت با قذف با توجه به سابقه‌ی آنها در قانون و بر مبنای فقه جعفری به نگارش درآمده است.[۲] این کتاب بر بررسی تحلیلی هریک از این جرائم، تجزیه حقوقی عناصر تشکیل دهنده آنها، بیان اجزای هریک از این عناصر و تحلیل مبانی نظری آنها توأم با تجارب عملی و کاربردی بنا شده است. [۳]

    مباحث کتاب در سه بخش تنظیم شده‌ و هر بخش شامل فصل‌های متعددی است: بخش اول به بررسی جرم‌انگاری موضوعات یاد شده (قذف، افترا و توهین) در قوانین تمدنهای کهن و ادیان آسمانی یهود، مسیحیت و اسلام اختصاص یافته است. همچنین به جرم‌انگاری جرائم سه‌گانه مزبور در قوانین موضوعه ایران از باستان تا زمان پهلوی و دوران انقلاب اسلامی اشاره شده و به تناسب بحث، مختصری نیز از مقررات جزایی حکومت عثمانی آمده است.

    در بخش دوم به بررسی عناصر تشکیل دهنده جرائم سه‌گانه قذف، افترا و توهین در قانون مجازات اسلامی مصوب 1375ش پرداخته شده و جرائم یاد شده در قانون مجازات اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان این بخش میان این جرائم مقایسه صورت گرفته و برخی وجوه اشتراک و افتراق میان آنها به‌طور خلاصه بیان شده است.

    فصل سوم به بررسی تطبیقی جرائم یاد شده اختصاص یافته است. بررسی جرم قذف از دیدگاه مذاهب پنجگانه اسلامی و همچنین جرم‌های سه‌گانه در قوانین موضوعه مصر بر اساس قانون مجازات آن و از دیدگاه حقوقدانان و قضات دادگاههای تجدید نظر مصری از جمله مباحث این بخش است. در ادامه، جرایم سه‌گانه در دو نظام حقوقی ایران و مصر به‌صورت تطبیقی بررسی شده و در پایان ضمن اشاره به ابهامات موجود در مواد قانونی مرتبط با موضوع، پیشنهاداتی به منظور تغییر و اصلاح در متون برخی از مواد قانونی ارائه شده است.[۴]

    پانویس

    1. مقدمه مؤلف، ص 33
    2. رک: همان، ص 30- 31
    3. رک: همان، ص 32
    4. رک: همان، ص 31- 32

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها