عقايد اسلامی در پرتو قرآن، حديث و عقل

    از ویکی‌نور
    عقايد اسلامی در پرتو قرآن، حديث و عقل
    عقايد اسلامی در پرتو قرآن، حديث و عقل
    پدیدآورانسبحانی تبریزی، جعفر (نويسنده)
    ناشردفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم. مرکز انتشارات
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1379ش
    چاپ1
    شابک964-424-759-0
    موضوعشیعه امامیه - عقاید - کلام شیعه امامیه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏س‎‏2‎‏ع‎‏7‎‏ 211/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    عقاید اسلامی در پرتو قرآن، حدیث و عقل اثر آیت‌الله جعفر سبحانی، در بیان عقاید اسلامی، با استفاده از براهین عقلی و نقلی از قرآن و سنت.

    این کتاب، برای تبیین عقاید اسلامی که از طریق خاتم پیامبران(ص) و فرزندان پاک او(ع) و در پرتو عقل و خرد به دست ما رسیده، نگارش یافته و مسائل اعتقادی را در صد و بیست درس، عرضه نموده است[۱].

    نویسنده ابتدا یک دوره عقاید اسلامی به‌صورت استدلالی و در سطح عالی، در شش جلد تنظیم و منتشر نموده و سپس، تصمیم به تخلیص و فشرده‌سازی آن نموده و آن را بر عهده رضا استادی نهاده است. ایشان نیز این کار را انجام داده و آنها را در شش بخش، به ترتیب زیر، تلخیص و تنظیم نموده است:

    1. خدا و نظام آفرینش؛
    2. خدا و صفات جمال و جلال؛
    3. خدا و پیامبران آسمانی؛
    4. خدا و پیامبر اسلام؛
    5. خدا و امامت؛
    6. خدا و معاد[۲].

    هر یک از بخش‌های فوق، شامل بیست درس است. پیش‌ازاین، هر یک از این بخش‌ها، به طور مستقل چاپ و منتشر شده و اکنون همگی در یک جلد و با ویرایش جدید، در اختیار خوانندگان قرار گرفته است[۳].

    کوشش شده است که برای اثبات عقاید اسلامی، از روشن‌ترین براهین بهره گرفته شود و از هر نوع برهان پیچیده که برای نوع افراد، یقین آفرین نیست، پرهیز گردد. درعین‌حال، در نگارش کتاب، کمال دقت از نظر ساده‌نویسی و پرهیز از پیچیده‌گویی صورت‌گرفته، به‌طوری‌که معلمان دینی به‌راحتی می‌توانند این کتاب را تدریس کنند[۴].

    برخی از افراد غیر وارد، پیچیده‌گویی را نشانه عمق کتاب و ساده‌گویی را نشانه سطحی بودن آن می‌انگارند، درحالی‌که طرز تفکر نویسنده کتاب، برخلاف این است. وی معتقد است استحکام و اتقان محتوای اصلی کتاب، در گرو آن است که از اصول عقلی و نقلی صحیح بهره بگیرد. ساده‌نویسی یا پیچیده‌گویی، مربوط به شکل ظاهری آن است و هرگز نمی‌تواند گویای ارزش محتوای آن باشد. وی تلاش نموده است تا در نگارش اثر حاضر، علاوه بر تفکر در اصل مطلب، در شیوه عرضه آن نیز دقت نموده و از آسان‌ترین راه، عمیق‌ترین برهان را بیان کرده است[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص26
    2. ر.ک:همان، ص27- 28
    3. همان،ص27- 28
    4. همان،ص28
    5. ر.ک:همان

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها