ارتباط زیبای نماز با اهل‌بیت علیهم‌السلام

ارتباط زیبای نماز با اهل‌بیت(ع) اثر رضا محققیان، در بررسی ارتباط میان نماز و ولایت اهل‌بیت(ع) و اشاره به روایات موجود در این زمینه.

ارتباط زیبای نماز با اهل بیت علیهم السلام
ارتباط زیبای نماز با اهل‌بیت علیهم‌السلام
پدیدآورانمحققیان، رضا (نويسنده)
سال نشر1396ش
چاپ1
شابک978-600-04-7901-5
موضوعنماز - چهارده معصوم - نماز - احادیث
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
1396 /م3الف4 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

نویسنده، درصدد بیان ارتباط اهل‌بیت(ع) با نماز است. ابتدا برخی از روایاتی که به این ارتباط اشاره دارند را ذکر نموده و سپس، به شرح آنان و بیان ارتباط نماز با اهل‌بیت(ع) پرداخته است[۱].

مطالب، در شش فصل، تنظیم شده است. در فصل نخست، به بحث پیرامون ولایت و امامت اهل‌بیت(ع) در نماز پرداخته شده و طبق روایتی از امام صادق(ع) به نقل از داود بن کثیر، اهل‌بیت(ع) تأویل و باطن نماز، شناخته شده است[۲].

در فصل دوم، ارتباط طهارت و آغاز نماز با عترت بررسی و به این نکته اشاره شده است که در برخی از روایات، در مورد اهمیت طهارت در نماز، از امام صادق(ع) نقل شده که فرمودند: نماز سه قسمت دارد، یک ثلث آن طهارت و ثلث دیگر آن رکوع و ثلث دیگر آن، سجود است[۳].

پس از تکبیر نماز، نوبت به قرائت سوره حمد و توحید می‌رسد. نویسنده معتقد است تمام سوره حمد، با عترت پیامبر(ص) در ارتباط است. وی در فصل سوم، این ارتباط را در تک، تک آیات این سوره و سوره توحید، بررسی کرده است[۴]. در فصل چهارم، به بیان ارتباط رکوع و سجود با اهل‌بیت(ع) پرداخته شده است. نویسنده در بیان اهمیت رکوع و سجود در نماز، سجود را بالاترین نقطه اوج نمازی دانسته که معراج مؤمن است، زیرا اولا انسان در سجود نماز، خدای خود را مورد خطاب قرار می‌دهد و به‌صورت متکلم‌وحده با خدا سخن می‌گوید و ثانیا انسان هرچه بیشتر به حالت خضوع و خشوع و اظهار فقر برسد، در بالاترین مرحله تقرب به خدا خواهد بود[۵].

در فصل پنجم، به ارتباط تشهد و سلام و تسبیحات اربعه با اهل‌بیت(ع)، اشاره شده است. نویسنده ارتباط تشهد نماز با امامت و ولایت اهل‌بیت(ع) روشن دانسته، زیرا در تشهد نماز، حتما باید به رسالت پیامبر(ص) شهادت و گواهی دهیم و پس از آن، به پیامبر(ص) و آل او، درود و صلوات بفرستیم[۶]. در آخرین فصل، ارتباط تعقیبات نماز با عترت، بررسی شده است[۷].

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه، ص9
  2. متن کتاب، ص11
  3. همان، ص31
  4. ر.ک: همان، ص43
  5. همان، ص120
  6. ر.ک:همان، ص146
  7. همان، ص156

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.

وابسته‌ها