خیانت در امانت در حقوق کیفری ایران

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    خیانت در امانت در حقوق کیفری ایران
    خیانت در امانت در حقوق کیفری ایران
    پدیدآورانحبیب‌زاده، محمدجعفر (نويسنده)
    ناشردانشگاه تربیت مدرس
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1381ش
    چاپ1
    شابک964-6213-57-X
    موضوعحقوق جزا - ایران - قانون کیفری - ایران - جرایم علیه اموال - ایران
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    1381 /ح2خ9 3800 KMH
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    خیانت در امانت در حقوق کیفری ایران اثر محمدجعفر حبیب‌زاده (متولد 1336ش)، کتابی است که به‌صورت عمیق و گسترده، به بررسی جرم خیانت در امانت و حقوق کیفری آن بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

    جرم خیانت در امانت، از مصادیق جرایم مستوجب تعزیر است که قانون مجازات اسلامی هم حکم آن را در این بخش، آورده است. نویسنده در اثر حاضر، سعی کرده است تا با بررسی ارکان و عناصر اختصاصی این جرم و احکام راجع به ضمانت اجرای موردنظر قانونگذار، جرایم در حکم خیانت در امانت را نیز به طور مختصر، مورد بررسی قرار دهد. در این راستا، علاوه بر بیان توضیحات لازم راجع به این جرم در کتاب، تلاش گردیده تا روشی انتخاب شود که جنبه آموزشی داشته باشد و دانشجویان بتوانند با استفاده از این شیوه، هر جرمی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند[۱].

    نویسنده در تدوین این کتاب، با تکیه بر تجارب سال‌های تدریس، از آرای دیوان عالی کشور و منابع حقوق خارجی به زبان عربی، استفاده نموده و تلاش کرده است تا مباحث مختلف راجع به عناصر و ارکان تشکیل دهنده این جرم با مطالعه تطبیقی، تنظیم و تدوین گردد که این ابتکار، گامی نخست در این مسیر بوده و زمینه‌ای برای تکمیل این مطالعات توسط اندیشمندان رشته حقوق، فراهم خواهد آورد[۲].

    وی در ابتدا، به منظور بررسی معنای خیانت در امانت به معنای خاص، به تعریف و تبیین مبنای جرم‌انگاری پرداخته[۳] و سپس، ضمن بیان پیشینه تاریخی این موضوع[۴]، وجوه اشتراک و افتراق خیانت در امانت برای جرایم مشابه را مورد بحث و بررسی قرار داده است[۵].

    در ادامه، ضمن تشریح ارکان جرم و خیانت در امانت[۶]، آثار جرم خیانت در امانت و آیین دادرسی، مورد مطالعه قرار گرفته است[۷]. پس از آن صور خاص جرم خیانت در امانت، در مصادیقی چون سوء استفاده از سفیدمهر[۸]، خیانت مستخدمین دولت در اموال و اسناد دولتی[۹] و جرایم در حکم خیانت در امانت در مقررات تجاری، مقررات شرکت‌های تعاونی، مقررات تصدیق انحصار وراثت و مقررات ثبت اسناد و املاک، به‌صورت خاص و دقیق، بررسی شده است[۱۰].

    پانویس

    1. پیشگفتار، صفحه ی
    2. همان، صفحه ط
    3. متن کتاب، ص1
    4. همان، ص7
    5. همان، ص9
    6. همان، ص15
    7. همان، ص115
    8. همان، ص136
    9. همان، ص143
    10. همان، ص151- 155

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها