شهادت‌نامه امام حسین علیه‌السلام بر پایه منابع معتبر

    از ویکی‌نور
    شهادت نامه امام حسین علیه‌السلام بر پایه منابع معتبر
    شهادت‌نامه امام حسین علیه‌السلام بر پایه منابع معتبر
    پدیدآورانمحمدی ری‌شهری، محمد (نويسنده)

    طباطبایی‌نژاد، محمود (نويسنده) سید طبایی، روح الله (نويسنده) مهریزی، مهدی (مترجم) مسعودی، عبدالهادی (مترجم)

    مرادی، محمد (مترجم)
    عنوان‌های دیگردانش نامه امام حسین(ع) بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ. برگزیده
    ناشرمؤسسه علمی فرهنگی دار الحديث. سازمان چاپ و نشر
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1392ش
    چاپ2
    شابک978-964-493-542-8
    موضوععلی بن ابی طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - سرگذشت‌نامه - واقعه کربلا، ۶۱ق. - واقعه کربلا، 61ق. - شهیدان
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /م3 م90423 41/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    شهادت‌نامه امام حسین(ع) بر پایه منابع معتبر، اثر محمد محمدی ری‌شهری با همکاری سید محمود طباطبایی‌نژاد و سید روح الله سیدطبایی و ترجمه عبدالهادی مسعودی، مهدی مهریزی و محمد مرادی، درباره حماسه کربلاست.

    این کتاب، گزیده‏اى حدوداً هزارونهصد صفحه‌‏اى، از مباحثی است که در دانش‏نامه امام حسین(ع) آمده است و متن کامل بخش‏‌هاى ششم تا یازدهم دانش‏نامه را با گزیده‌ای از درآمد و بخش یکم به‌همراه دو قطعه کوچک از بخش‏ه‌اى نهم و سیزدهم را در بر دارد.

    کتاب در هشت بخش صورت‌بندی شده است که مهم‌ترین مباحث آن این‌گونه ارائه گردیده است: پیشگویى درباره شهادت امام حسین(ع)، خروج ایشان از مدینه تا ورود به کربلا، شهادت‌ حضرت و رخدادهای پس از آن، بازتاب شهادت امام و یارانش و فرجام کسانى که در این کار نقش داشتند، عزادارى و گریه براى شیدالشهدا(ع) و در آخر، دو زیارتِ منسوب به ناحیه مقدّسه که مشتمل بر گزارش‌هاى تاریخى‌اند[۱].

    ویژگی‌های کتاب این است که: همه فصل‏ها و قریب به اتفاق تحلیل‏هاى مندرج در بخش‏هاى شش‌گانه‌ای که در اصل دانشنامه آمده است، در اینجا گردآوری شده‌اند؛ شمارى از عنوان‏هاى فرعى، همچنین عبارت‌هایی که براى توضیح بیشتر در تحلیل‏ها آمده بودند، در اینجا گزینش و خلاصه‌نویسی شده‌اند. در این کتاب، جامع‌ترین و گویاترین متن‌ها از منابع معتبرتر گزینش شده و زیر هر عنوان آمده‌اند و برای آگاهی بیشتر خواننده، متن عربى حدیث‌ها و گزارش‌هاى تاریخى در پاورقى آورده شده است. درباره ارجاع به منابع نیز بیش از دو منبعی که اعتبار بیشتری دارند، درج نشده است. همچنین، پنج نقشه تخصصى جغرافیاى طبیعى و تاریخى در صفحه‌های پایانى شهادت‌نامه چاپ شده است[۲]

    واژۀ معتبر در عنوان این کتاب بر این پایه است که تکیه‏‌گاه اصلى تدوین کتاب در درجه نخست، منابعى هستند که تا قرن پنجم هجرى نگارش یافته‏اند، و در مراتب بعد، منابع تألیف شده تا قرن هفتم هجرى و پس از آن، آثارِ تألیف‌شده تا قرن نهم است. ازاین‌رو، در کتاب حاضر، به مقتل‏نگارى‏هاى قرن دهم هجرى به بعد استناد نشده است، مگر اینکه به نقد و معتبر نبودن‌شان اشاره شده باشد. بنابراین، از راه تأیید مضمون گزارش‏ها که با قرائن عقلى و نقلى انجام شده است، براى خواننده، نوعى اطمینان به گزارش، حاصل می‌شود. در این کتاب، حدیث‌های مُنکر نیامده است مگر اینکه نقد شده باشند.[۳]

    پانویس

    1. ر.ک: درباره این کتاب، ص15-12
    2. همان 0
    3. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    1. پژوهشگاه قرآن و حدیث، «شهادت‌نامه امام حسین(ع)»، نشانی:

    http://www.riqh.ac.ir/post/30129


    پانویس

    منابع مقاله

    وابسته‌ها