قرآن آفتابی که غروب ندارد

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    قرآن آفتابی که غروب ندارد
    قرآن آفتابی که غروب ندارد
    پدیدآورانسبحانی تبریزی، جعفر (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرپاسخ به گفته های دکتر سها در فضای مجاز
    ناشرمؤسسه امام صادق علیه السلام
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1399ش - 1441ق
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    قرآن آفتابی که غروب ندارد، نوشته محقق و مفسر شیعه؛ جعفر سبحانی (متولد تبریز 1308ش.)، دفاعی عالمانه از قرآن کریم و نقدهایی اجتهادی بر شبهات منتشرشده دکتر سُها در فضای مجازی به نام "نقد قرآن" است.

    نویسنده کتاب حاضر را در 7 بخش: 1. آیاتی که از کلیت تامّ برخوردار است 2. فلسفه تخصیص در احکام چیست؟ 3. آیاتی که هرگز منسوخ نشده است 4. پیش‌داوری سها در مفاهیم برخی از آیات قرآن 5. معجزه‌های علمی قرآن در نظر برخی و نقد اوهام سها 6. پرسش‌هایی پیرامون مفاهیم برخی از آیات و پاسخ‌ها 7. پاسخ به پرسش‌های ادبی و نوشتاری، تنظیم کرده و همه پرسش‌ها و شبهات دکتر سها را نخست به صورت خلاصه مطرح و بعد به صورت علمی و مستند پاسخ داده است.

    وی، بعد از نقل ادعای تحصیل و تدریس علوم اسلامی که دکتر سها مطرح کرده، افزوده است: آنچه كه او مى‌گويد جز بلندپروازى چيز ديگرى نيست. وى حتی نسبت به ساده‌ترين مسائل تفسيری، ناآشنا است، نه از زبان عربى آگاهى دارد و نه از قواعد آن.[۱].

    نویسنده در ادامه، 8 نمونه از بی‌اطلاعی دکتر سها از مبانی تفسیر ذکر کرده است از جمله: او از بسيط‌‌ترين قواعد علم نحو آگاهى ندارد مثلاً بين لكن (مخفف) و لكنّ (مشدد) فرق نمى‌گذارد و تصور مى‌كند هر دو بايد عامل و فعال باشند و لذا در آيه‌اى كه لكن مخفف، عامل نيست اعتراض مى‌كند. وى نمى‌داند كه مبتدا بايد معرفه باشد و نكره (جز در موارد خاصى) مبتدا واقع نمى‌شود و اساس اعتراض او در مواردى بر تصور او از مبتدا بودن نكره است[۲].

    نگارنده تأکید کرده است: قرآن كتاب فيزيك و شيمى و يا علوم تجربى و كيهانى نيست ولى در عين حال گاهى در راستاى تبيين توحيد به برخى از قوانين طبيعى و يا كيهانى اشاره مى‌كند كه براى نوابغ آن زمان مخفى بود، هرچند اكنون با ابزارهاى پيشرفته واقعيت اين توصيف‌ها آشكار شده است. او افزوده است: البته حساب قرآن از آنچه يك مفسر يا دو مفسر درباره آيه‌اى گفته‌اند جدا است. ما هرگز مدعى آن نيستيم، هر مفسرى هر چه درباره آيه‌اى سخن گفته و آن را معجزه علمى شمرده است، پابرجا است، چه بسا ممكن است برداشت مفسر دور از حقيقت باشد[۳].

    منابع مقاله

    مقدمه نویسنده ومتن کتاب.


    وابسته‌ها

    1. مقدمه نویسنده، ص11
    2. همان، ص12
    3. متن کتاب،ص117