تاريخ توصيفی - تحليلی صدر اسلام

    از ویکی‌نور
    تاريخ توصيفی - تحليلی صدر اسلام
    تاريخ توصيفی - تحليلی صدر اسلام
    پدیدآورانسید علوی، ابراهیم (نويسنده) نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها. دانشگاه معارف اسلامی. معاونت پژوهشی (تدوین)
    عنوان‌های دیگرسیره تحلیلی پیامبر اعظم
    ناشرنهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‏ها. دفتر نشر معارف
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1390ش
    چاپ1
    شابک978-964-531-351-5
    موضوعاسلام - تاریخ - از آغاز تا 61ق. - حسن بن علی(ع)، امام دوم، 3 - 50ق. - سرگذشت‌نامه - حسین بن علی(ع)، امام سوم، ۴ - ۶۱ق. -- سرگذشتنامه - علی بن ابی طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - سرگذشت‌نامه - محمد(ص)، پیامبر اسلام، ۵۳ قبل از هجرت - ۱۱ق. -- سرگذشتنامه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /س۹ت۲ 14 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تاریخ توصیفی- تحلیلی صدر اسلام نوشته میر ابراهیم سید علوی (متولد 1318ش) است. در موضوع تاریخ( تاریخ اسلام) به نگارش درآمده است.

    این اثر برگرفته از کتاب سیره تحلیلی پیامبر اکرم (ص) است که حاصل تجربه‌ی سالها تدریس نویسنده است. نویسنده با گزینش حوادث و رویدادهایی از تاریخ اسلام و ذکر آن‌ها بدون تحلیل زمینه را برای آن دسته از اساتید که خواهان نقش بیشتری در تحلیل القای مطالب در کلاس داشتند، فراهم کرده است تا بر اساس معلومات خود تحلیلی دیگر از وقایع را ارائه دهند. اثر فرارو می‌تواند به عنوان منبعی برای اساتید و دانشجویانی که خواستار مطالعه عمیق‌تر مباحث کتاب یاد شده می‌باشند مورد بهره برداری قرار گیرد، از این رو در برخی موارد یادآور شده است که برای دریافت اطلاعات تکمیلی به کتاب مفصل مراجعه نمایند. [۱]

    نویسنده مطالب را در هفت بخش ارائه کرده است. در سه بخش اول که به پیامبر(ص) اختصاص یافته است، مراحل مختلف زندگانی ایشان از ولادت، بعثت، هجرت تا رحلت مورد توجه قرار گرفته و وقایع مختلف تاریخی در این بازه زمانی ذکره شده است. وی در بخش چهارم به حوادث پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) پرداخته و در نگاه گذرا به واقعه سقیفه پرداخته است. در بخش پنجم از زندگانی حضرت علی(ع) سخن به میان آمده و به مراحل مختلف حیات ایشان از ولادت تا شهادت، وقایع و حوادث مرتبط با ایشان اشاره شده است. بخش ششم به زندگانی امام حسن(ع) از ولات تا شهادت پرداخته و علاوه بر اشاره به برخی از خصوصیات اخلاقی آن حضرت وقایع و حوادث دوران ایشان مورد توجه قرار گرفته است. بخش هفتم و پایانی به امام حسین(ع) اختصاص دارد و به اختصار از زندگانی ایشان و واقعه عاشورا سخن گفته است. در پایان هر بخش عنوان‌هایی با نام تحقیق، پرسش و منابع بیشتر برای مطالعه، ارائه شده است.

    فهرست محتوا در آغاز و کتابنامه در پایان کتاب آمده است.

    پانویس

    1. سخن آغازین، ص6

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن.

    وابسته‌ها