ترجمه، شرح و تعلیقات بر الموجز في أصول الفقه

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    ترجمه، شرح و تعلیقات بر الموجز في أصول الفقه
    ترجمه، شرح و تعلیقات بر الموجز في أصول الفقه
    پدیدآورانسبحانی تبریزی، جعفر (نويسنده) صافی اصفهانی، علی (شارح و مترجم)
    عنوان‌های دیگرالموجز في أصول الفقه. فارسی - عربی. شرح
    ناشرخاتم الانبياء
    مکان نشرایران - اصفهان
    سال نشر1394ش
    چاپ1
    شابک978-964-8378-08-5
    موضوعسبحانی تبریزی، جعفر، 1308 - الموجز فی اصول الفقه - نقد و تفسیر - اصول فقه شیعه
    زبانعربی - فارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /س2 م8041 159/8 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    ترجمه، شرح و تعلیقات بر الموجز في أصول الفقه، عنوان کتابی است دو جلدی از علی صافی اصفهانی در ترجمه و شرح «الموجز في أصول الفقه» آیت‌الله جعفر سبحانی.

    الموجز، حاوی یک دوره کامل علم اصول است که با ادبیاتی شیوا و مطالب دسته‌بندی‌شده، مختصر و درعین‌حال پرمحتوا برای طلاب پایه چهارم حوزه‌های علمیه تألیف شده است. شیخ علی صافی بنا به درخواست بسیاری از طلاب این پایه و اساتید آن به ترجمه و شرح مختصر آن اقدام نموده است[۱].

    شیوه نویسنده در ترجمه و شرح این است که ابتدا متن عربی الموجز در بالای صفحه ارائه شده است و در پایین آن، ترجمه و شرح با خطی جدا شده است و نویسنده به ارائه ترجمه و شرح متن به زبان فارسی پرداخته است.

    در مقدمه کتاب درباره علم فقه و اصول و کتاب حاضر چنین می‌خوانیم: فقه با این ارزش و کرامت، قانونی دارد و راه و روشی برای آن ترسیم شده است. راه رسیدن به علم فقه و فقاهت و بالتبع به این مقامات عالیه (مشروط بر اینکه مقتضی موجود و مانع مفقود باشد) علم اصول است که پایه و اساس فقه است و بدون آن دسترسی به قدرت استنباط ممکن نیست و به همین دلیل این علم به اصول فقه نامیده شده است و بنیان‌گذار آن امام باقر(ع) و امام صادق(ع) می‌باشند و باب این علم در مجالس درس این دو بزرگوار فتح شد و روایات زیادی در زمینه بسیاری از مسائل اصولی به دست ما رسیده است از قبیل استعمال لفظ در اکثر از معنا، بحث مفاهیم، دلالت صیغه امر بر وجوب و نهی بر حرمت، دلالت نهی بر فساد منهی‌عنه در عبادات، امر به شیء مقتضی نهی از ضد، مطلق و مقید، حجیت ظواهر، برائت، استصحاب، احتیاط، باب اجتهاد و تقلید، لا ضرر و...

    به کسانی که طالب مطالعه در این زمینه هستند، مخصوصا آنان که علم اصول را ساخته و پرداخته قرون اخیر می‌دانند و با آن مخالفت کرده و یا روی خوشی به آن نشان نمی‌دهند، مقدمه کتاب «الهداية في الأصول» تألیف فقیه محقق آیت‌الله صافی اصفهانی و «الأصول الأصلية» سید عبدالله شبر را معرفی می‌نماییم[۲].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه مؤلف، ج1، ص6
    2. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    مقدمه مؤلف.

    وابسته‌ها