موسوی اردبیلی، سید عبدالغنی

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سید عبدالغنی موسوی اردبیلی (1318-1356ش)، از فضلا و روحانیون معاصر و از شاگردان حضرات آیات: سید ابوالقاسم خویی و سید محمود شاهرودی و از ملازمان سید محمدباقر صدر و نویسنده تقریرات فلسفه امام خمینی(ره).

NUR04960.jpg
نام موسوی اردبیلی، سید عبدالغنی
نام‎های دیگر موسوی اردبیلی، سید عبدالغنی
نام پدر سیّد احمد نجفی اردبیلی
متولد 1358ق/1318ش
محل تولد اردبیل
رحلت 1397ق/1356ش
اساتید سید ابوالقاسم خویی

سید محمود شاهرودی

برخی آثار تقریرات فلسفه امام خمینی قدس‌سره

إحياء الموات في فقه الإسلامي

کد مؤلف AUTHORCODE04960AUTHORCODE

ولادت

سیّد عبدالغنی نجفی اردبیلی فرزند آیت‌الله سیّد احمد نجفی اردبیلی در سال 1358ق (1318ش) در اردبیل متولد گردید.

تحصیلات

در هفت‌سالگی به‌همراه پدرش به نجف اشرف مهاجرت نمود. مقدمات و سطوح عالیه حوزوی را نزد پدر و دیگر علما و اساتید حوزه آنجا آموخت، سپس سالیان متمادی در درس خارج فقه و اصول حضرات آیات عظام: سیّد محمود شاهرودی و سیّد ابوالقاسم خویی شرکت جست و به مقامات عالیه علمی دست یافت.

وی از ملازمین دروس رشته‌های مختلف علوم اسلامی شهید عظیم‌الشأن آیت‌الله سیّد محمدباقر صدر محسوب می‌گردید که سال‌ها در سفر و حضر و در مواقع خفقان و خطر رژیم بعثی عراق، مصاحب و همراه آن شهید عالی‌مقام شد و از برجسته‌ترین شاگردان حوزه درس آن بزرگوار بشمار می‌آمد که بیانات مفصل و جان‌سوز و ناله از فراق و تأسف و تأثر شدید شهید صدر در جریان وفات سیّد عبدالغنی نشان از منزلت و عظمت علمی و معنوی و طهارت نفس و نبوغ و استعداد و جایگاه رفیع وی نزد استاد دارد. سیّد عبدالغنی علاوه بر کمالات علمی، چهره‌ای بسیار فعال بود و در مدت‌زمان تحصیل خود در ایام تبلیغ حضوری گسترده در شهر کرکوک عراق داشت و به همت وی مسجدی به نام «جامع الإمام علي(ع)» و نیز کتابخانه مجللی احداث گردید.

بازگشت به وطن

ایشان به امر پدر بزرگوار خود و علی‌رغم میل استاد خویش به زادگاهش، اردبیل مراجعت کرد و با برنامه منظم و منسجمی به فعالیت‌های دینی و فرهنگی گسترده‌ای چون تعلیم و تربیت جوانان و احداث مساجد و رسیدگی به مراکز دینی و تأسیس کتابخانه و اعزام مبلغین به روستاها و مساجد اقدام نمود.

وفات

سید عبدالغنی موسوی در 28 رجب 1397ق (1356ش)، در حادثه‌ای ناگوار که در جاده مابین اردبیل و آستارا به هنگام عزیمت برای رسیدگی به امور مساجد، رخ داد، جان به جان‌آفرین تسلیم کرد و به جوار رحمت حق شتافت. پیکر پاک آن عالم عزیز در قبرستان بهشت فاطمه اردبیل در کنار جد بزرگوارش آقا سیّد محمد به خاک سپرده شد.

آثار

از آثار علمی ایشان می‌توان تقریرات دروس اساتید عظیم‌الشأن، به‌ویژه تقریرات دروس فقه و اصول و اخلاق شهید صدر و مقالات فقهی و نیز کتابی فقهی - استدلالی از ایشان در موضوع خمس نام برد[۱].

پانویس

  1. ر.ک: مولایی، عادل، پایگاه اینترنتی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله سید حسن عاملی

منابع مقاله

مولایی، عادل، پایگاه اینترنتی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله سید حسن عاملی، اول خرداد 1400

وابسته‌ها