سیره اخلاقی- تربیتی حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها

    از ویکی‌نور
    سیره اخلاقی - تربیتی حضرت فاطمه (علیها السلام)
    سیره اخلاقی- تربیتی حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها
    پدیدآورانرفیعی، علی (نويسنده) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. نمایندگی ولی فقیه. پژوهشکده تحقیقات اسلامی (تهيه کننده)
    ناشرسپاه پاسداران انقلاب اسلامی. نمایندگی ولی فقیه. اداره آموزش‌های عقيدتی سياسی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1386ش
    چاپ2
    شابک-
    موضوعاخلاق اسلامی - فاطمه زهرا (س)، 8؟ قبل از هجرت - 11ق.
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ر67 د4 27/2 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    سیره اخلاقی- تربیتی حضرت فاطمه(س) اثر علی رفیعی، پژوهشی است در اشاراه به ابعاد مختلف شخصیتی حضرت زهرا(س) و تبیین سیره اخلاقی و تربیتی ایشان.

    کتاب‌های فراوانی درباره زندگی حضرت زهرا(س) و فضایل و مناقب آن حضرت نگارش یافته است، اما آنچه در کتاب حاضر، طی یک واحد درسی و با هدف آشنایی فراگیران با ویژگی‌های اخلاقی و تربیتی آن حضرت، مدنظر بوده، تبیین وتشریح دیدگاه‌های فکری و شیوه اخلاقی و تربیتی آن گرامی است که می‌تواند درس‌های فراوانی را دربر داشته باشد[۱].

    در نظام آموزش عقیدتی سیاسی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، بانوان در طیف کارمندان قرار گرفته و به واسطه ویژگی‌های خاص فردی و شغلی آنها، دوره آموزش ویژه‌ای برای آنان طراحی شده است. بانوان در آغاز ورود به سپاه، دوره بدو خدمت را می‌گذرانند و دوره‌های تداوم آموزش بانوان، از دیگر دوره‌هایی است که بانوان شاغل در سپاه، باید در طول دوره خدمت خویش، سپری نمایند. پژوهشکده تحقیقات اسلامی، عهده‌دار تدوین متون آموزشی مورد نیاز حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه است که با توجه به سطح معلومات و تخصص نیروهای آموزشی و نوع و حوزه مأموریت آنان، متن مورد نیاز را تهیه و تدوین می‌نماید که متون و جزوات آن، توسط گروه‌های تحقیقاتی، تدوین و مورد بررسی علمی و نظارت شرعی قرار می‌گیرد و اثر حاضر نیز مربوط به دوره تداوم آموزش بانوان، از نظام آموزش عقیدتی- سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌باشد[۲].

    نویسنده در سلسله درس‌های کتاب، کوشیده است تا ضمن اشاره به ویژگی‌های تربیت اسلامی و معرفی اجمالی بانوان استوه در تاریخ، ابعاد رفتاری به ویژه اخلاق- تربیتی زندگی حضرت زهرا(ع) را برای خواهران پاسدار، ترسیم کند؛ از چگونگی سلوک معرفتی و عبادی آن حضرت گرفته تا شیوه‌های تربیت فرزند، آیین همسرداری، رفتارهای ایثارگرانه و دلسوزانه با مردم، حمایت‌های آگاهانه و مسئولانه از مقام رسالت و امامت، صبوری و بردباری در برابر ناملایمات و چیزه شدن بر بحران‌ها، تلاش‌های حق‌طلبانه و آگاهی‌بخش و سرانجام حضور در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و نظامی[۳].

    ویژگی‌های تربیتی اسلامی[۴]، ایمان و خداشناسی[۵]، عبادت و بندگی خالصانه[۶] و تعهد و مسئولیت‌پذیری[۷]، از جمله عناوین کتاب می‌باشد.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص14
    2. پیشگفتار، ص10- 11
    3. مقدمه، ص14
    4. متن کتاب، ص16
    5. همان، ص36
    6. همان، ص44
    7. همان، ص66

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها