اعراب القرآن (جعفر کرباسی)

    از ویکی‌نور
    اعراب القرآن
    اعراب القرآن (جعفر کرباسی)
    پدیدآورانکرباسی، محمدجعفر (نویسنده)
    ناشردار و مکتبة الهلال
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1422ق. = 2001م.
    چاپچاپ یکم
    موضوعقرآن - اعراب قرآن - صرف و نحو
    زبانعربی
    تعداد جلد8
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏ک‎‏4‎‏الف‎‏6 / 82/8 BP

    إعراب القرآن، تألیف شیخ جعفر کرباسی (متوفی 1437ق)، اثری هشت جلدی است در موضوع اعراب و ترکیب واژه‌های قرآن کریم. در این اثر تمام سوره‌های قرآن کریم، بدون اشاره به آراء و اقوال مفسران و نحویون، از نظر جایگاه و موقعیت اعرابی واژگان مورد بررسی قرار گرفته است.

    اعراب، فرآیندی تحلیلی - تفکیکی است کـه‌ نـحوپژوه در آن کـلمات را بر اساس موقعیت اعرابی و نقشی که در جمله دارند، در کنار هم قرار می‌دهد تا کلمات در جـایگاه نـحوی خـود واقع شوند؛ بنابراین، نحوپژوه ساختار‌ صرفی‌ کلمه و معنای نحوی را در نظر می‌گیرد.[۱]‏ در کتاب اعراب القرآن نویسنده در ابتدای هر سوره به مکی یا مدنی بودن سوره، تعداد آیات، کلمات و حروف آن سوره اشاره کرده است. سپس آیه‌به‌آیه، به تحلیل نحوی الفاظ و واژه‌ها پرداخته است. نویسنده از ذکر آراء مفسران و نحوپژوهان پیـرامون وجوه اعرابی آیه و نقد و بررسی آراء خودداری نموده است. همچنین هیچ‌گونه استنادی به منابع تفسیری و ادبی در این اثر مشاهده نمی‌شود.

    پانویس

    1. ر.ک: ستوده‌نیا، محمدرضا؛ قاسم‌نژاد، زهرا، ص4-3

    منابع مقاله

    1. متن کتاب.
    2. ستوده‌نیا، محمدرضا؛ قاسم‌نژاد، زهرا، «اثر و جایگاه روابط متنی در دانش اعراب قرآن»، پژوهش‌های زبان‌شناختی قرآن، پاییز و زمستان 1393، شماره 6، ص1 تا 18.


    وابسته‌ها