نیروهای مسلح در وصیتنامه امام خمینی(ره)

    از ویکی‌نور
    نیروهای مسلح در وصیتنامه امام خمینی(ره)
    نام کتاب نیروهای مسلح در وصیتنامه امام خمینی(ره)
    نام های دیگر کتاب قوای مسلح در وصیتنامه حضرت امام (ره)
    پدیدآورندگان جمعی از نویسندگان (نويسنده)
    زبان فارسی
    کد کنگره ‏DSR‎‏ ‎‏1574‎‏ ‎‏/‎‏و‎‏6025
    موضوع خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - نظریه درباره نیروهای مسلح

    خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - وصیت نامه - نقد و تفسیر

    ناشر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نمايندگی ولی فقيه، مرکز تحقيقات اسلامی
    مکان نشر تهران - ایران
    سال نشر 1377 هـ.ش
    کد اتوماسیون AUTOMATIONCODE4115AUTOMATIONCODE


    نيروهاى مسلح در وصيت‌نامه امام خمينى(ره)، گردآورى مجموعه سخنرانى و كلمات حضرت امام درباره نيروهاى مسلح (نظامى و انتظامى) توسط على شيخيان، على محمدى و مهدى عبداللهى است كه مركز تحقيقات اسلامى نمايندگى ولى فقيه در سپاه آن را منتشر نموده است.

    كتاب در يك مقدمه و هشت فصل تهيه شده است.

    فصل اول با عنوان «قواى مسلح، بازوان قوى و قدرتمند جمهورى اسلامى» داراى دو بحث «موقعيت نيروهاى مسلح» و «مأموريت قواى مسلح» است و سه مأموريت دفاع از مكتب، دفاع از ميهن، حفظ امنيت از وظايف اين نهاد مى‌باشد.

    فصل دوم كتاب با عنوان «بيدارى و هوشيارى نيروهاى مسلح» آمده است. در اين فصل، هوشيارى در چهار بعد «فرهنگى»، «نظامى»، «سياسى» و «اطلاعاتى» را امرى ضرورى براى اين نهاد مى‌داند. در پى هوشيارى، شيوه‌هاى نفوذ دشمن در بين نيروهاى مسلح را متذكر شده و به شيوه نفوذ حزب توده اشاره مى‌كند و در پايان خلأ فكرى و معنوى را از عوامل نفوذ دشمن در اين نهاد مى‌داند.

    فصل سوم كتاب با عنوان «استقامت در راه وفادارى به اسلام» معرفى شده است. در اين فصل سعى بر آن است تا با الهام از آيات قرآن، احاديث، تجربه‌ها و ديگر سخنان امام(ره)، اين فراز از وصيت‌نامه بسط و گسترش داده شود.

    با توجّه به شباهت معناى واژه‌هاى صبر، استقامت و مقاومت در فرهنگ اسلامى، هر جا سخن از اين الفاظ در اين كتاب به ميان مى‌آيد، مراد همان «استقامت» است [۱].

    مطالبى كه در اين فصل با آن‌ها آشنا مى‌شويم از اين قبيل است: «مفهوم استقامت»، «اقسام و جايگاه آن»، «توصيه به صبر و استقامت در جنگ و غير جنگ»، «انبياء و ائمه الگوى استقامت»، «عوامل و تهديدات استقامت» و «آثار و نتايج صبر و پاداش صابرين» است.

    در فصل چهارم كتاب با عنوان «عزت و ذلت» به اين مباحث پرداخته شده است: موجبات عزت از نظر اسلام، موجبات ذلت، پيامدهاى ناگوار بردگى اجانب، مرگ با عزت و... مؤلف آن چيزهايى را كه باعث عزت مى‌شود، برمى‌شمرد و درباره آن‌ها با استفاده از آيات قرآن و سخنان امام خمينى مطالبى را بيان مى‌كند. از مواردى كه باعث عزت مى‌شود «ايمان»، «اطاعت و بندگى خدا»، «جهاد»، «قرآن و اهل بيت»، «اتحاد و اتفاق» و... مى‌باشد.

    فصل پنجم كتاب درباره ابتكار، خلاقيت و رفع وابستگى صنعتى است. محور بحث در اين بخش، تبيين رهنمودهاى حضرت امام خمينى (ره) پيرامون ابتكار، خلاقيت و رفع وابستگى‌هاى صنعتى است. در اين فصل، سعى بر آن است تا با استفاده از آيات، روايات و تجربه‌ها همراه با ذكر آمار، حق مطلب ادا شود [۲].

    فصل ششم كتاب درباره «جنگ و تحريم اقتصادى تحفه‌اى الهى» است.

    از ديدگاه اسلام، جنگ دو چهره دارد: چهره زشت و چهره زيبا. چهره زشت و نكوهيده جنگ، جنگ با انگيزه تهاجم و تجاوز است، ولى چهره زيبا و مورد پذيرش آن، جنگ براى دفع تهاجم و دفاع از آزادى و استقلال و عقيده است كه در اسلام تحت عنوان «جهاد» مطرح است [۳].

    در اين فصل به بررسى اجمالى بركات و فوايد جنگ تحميلى براى ملّت بزرگوار ايران، بر اساس وصيت‌نامه سياسى - الهى حضرت امام (قده) پرداخته مى‌شود [۴].

    در فصل‌هاى بعدى كتاب با عناوين «گروه‌گرايى نيروهاى مسلح»، «تخليه شخصيت پرسنل قواى مسلح»، «جاسوسى»، «كودتا» و «وابستگى تسليحاتى»، مانند فصول سابق، بر اساس وصيت‌نامه امام و اطلاعات تاريخى و برخى منابع، مانند كتاب‌ها، روزنامه‌ها و مجلات، مطالب متنوع و ارزشمندى درج شده است.

    پانويس

    1. متن كتاب، ص75
    2. همان، ص134
    3. همان، ص168
    4. همان، ص167

    منابع مقاله

    متن كتاب.


    پیوندها

    مطالعه کتاب نیروهای مسلح در وصیتنامه امام خمینی(ره) در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور