حلية الأبرار في أحوال محمد و آله الأطهار عليهم‌السلام

    از ویکی‌نور
    حلية الأبرار في أحوال محمد و آله الأطهار عليهم‌السلام
    حلية الأبرار في أحوال محمد و آله الأطهار عليهم‌السلام
    پدیدآورانبحرانی، سید هاشم بن سلیمان (نویسنده) مولانا بروجردی، غلامرضا (مصحح)
    ناشرمؤسسة المعارف الإسلامیة
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1411 ق
    چاپ1
    موضوعاحادیث شیعه - قرن 12ق.

    چهارده معصوم - سرگذشت‌نامه

    چهارده معصوم - فضایل
    زبانعربی
    تعداد جلد5
    کد کنگره
    ‏‎‏BP‎‏ ‎‏36‎‏ ‎‏/‎‏ب‎‏3‎‏ح‎‏8
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    حلية الأبرار في أحوال محمد و آله الأطهار عليهم‌السلام مجموعه‌اى پنج جلدى است كه به شرح حال و زندگانى رسول خدا و ائمه معصومين عليهم‌السلام مى‌پردازد كه عالم شيعى، سيد هاشم بحرانى (م1107) آن را تدوين كرده است.

    اين كتاب شامل سيزده منهج است كه در هر منهج ابوابى قرار دارد. روايات اين كتاب به حدود 2300 مى‌رسد كه از حدود يكصد منبع نقل شده و برخى از اين منابع تاكنون به چاپ نرسيده است.

    محتواى كتاب

    از پنج جلد اين اثر، جلد اول با عنوان منهج اول شامل هفتاد باب به زندگى و سيره رسول خدا(ص) پرداخته، جلد دوم (منهج دوم) به زندگانى و مناقب اميرالمؤمنين علی‌ عليه‌السلام، جلد سوم كه شامل منهج سوم تا ششم است، شامل زندگى امام حسن تا امام باقر عليهم‌السلام، جلد چهارم شامل منهج هفتم تا دهم درباره زندگى امام صادق تا امام جواد عليهم‌السلام و جلد پنجم شامل منهج يازدهم تا سيزدهم به شرح حال اما‌م هادى تا امام عصر عليهم‌السلام مى‌پردازد.

    مؤلف در هر منهج، باب‌هاى متعددى را به يك امام اختصاص داده و در قالب روايت، از ولادت تا شهادت امام را گزارش مى‌كند. وى سلسله اسناد روايات را همانگونه كه در مصادر اصلى وجود داشته، آورده و آنها را حذف نكرده است.

    درباره محتوای بخشی از این کتاب اخیرا مقاله ای توسط روح الله صمدی و دکتر نعمت الله صفری فروشانی به چاپ رسیده است.

    منابع كتاب

    منابع اين اثر عبارتند از كتب متعدد و متنوع شيعه و سنى كه درباره زندگى پيامبر و ائمه معصومين و مناقب آن بزرگواران نوشته شده است. كتاب‌هايى چون كافى، كتب شيخ صدوق، شيخ مفيد، كتب مناقب مانند الثاقب، كتب تفسير درباره سيره نبوى و مناقب اميرالمؤمنين و اهل‌البيت. بحرانى گرچه از منابع سيره و مغازى درباره زندگانى رسول خدا بهره برده ولى به نظر مى‌رسد ترجيح وى با كتب شيعه مانند اعلام الورى شيخ طبرسى بوده است.

    كتاب حلية الابرار كه در جمع‌آورى روايات پيشين همانند بحار الانوار است، جايگاهى همانند آن كتاب داراست.