تاريخ القدس المعروف بتاريخ أورشليم

    از ویکی‌نور
    تاریخ القدس المعروف بتاریخ أورشلیم
    تاريخ القدس المعروف بتاريخ أورشليم
    پدیدآورانسرکیس، خلیل (نویسنده)
    عنوان‌های دیگرتاریخ اورشلیم
    ناشرمکتبة الثقافة‌الدينية
    مکان نشرقاهره - مصر
    سال نشر1421 ق
    چاپ1
    موضوعبیت‌المقدس - تاریخ
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏‎‏DS‎‏ ‎‏109‎‏/‎‏9‎‏ ‎‏/‎‏س‎‏4‎‏ت‎‏2
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تاريخ القدس المعروف بتاريخ اورشليم، تأليف خليل سركيس(1333 - 1258ق)، به زبان عربى و در موضوع بيان تاريخ سرزمين قدس(اورشليم) مى‌باشد.

    ساختار

    كتاب، شامل تمهيد، مقدمه، متن در بيست و يك فصل و يك خاتمه مى‌باشد.

    گزارش محتوا

    مطالب و مباحث متن كتاب، پيرامون تاريخ قدس(اورشليم) است و در بيست و يك فصل بيان شده است. مؤلف، عنوان هر فصل را در ابتدا ذكر نموده و سپس به شرح و توضيح آن پرداخته است.

    پاره‌اى از مباحثى كه در فصول مختلف كتاب مطرح شده است، بدين قرار مى‌باشد:

    مدت دخول ابراهيم خليل به اورشليم و مدت دخول بنى اسرائيل به اين شهر، تحت رهبرى يشوع بن نون؛ مدت پادشاهى داوود و سليمان و حوادث و جنگ‌هایى كه در اورشليم براى آن دو پيش آمد؛ وضعيت اورشليم از زمان پادشاهى رحبعام تا زمان پادشاهى حزقيا؛ وضعيت اورشليم در دوران جنگ‌هایى كه با پادشاهان مختلف داشته است، همچون جنگ با پادشاهان آشور و تسلط آنان بر آن شهر، جنگ با پادشاهان بابل و دخول آنان به آن شهر و تسلط پادشاهان مادى و فارس بر آن؛ وضعيت اورشليم در مدت تسلط اسكندر كبير بر آن؛ وضعيت اورشليم پس از مرگ اسكندر و تسلط پادشاهان دولت سلوفيه و بطليموسيه بر آن؛ وضعيت اورشليم در دوران تسلط هيرودس كبير بر آن؛ كارهایى كه حضرت مسيح در اورشليم انجام داد و آنچه براى وى در دوران رفت و آمدش به اين شهر، پيش آمد؛ وضعيت اورشليم در هنگام مرگ هيرودس كبير و جانشينى فرزندش ارخلاوس و...

    مؤلف، در خاتمه كتاب، به بيان اسامى اورشليم و بعضى از پادشاهان و فرمانروايان و دولت‌هایى كه بر آن تسلط يافته‌اند، پرداخته است.

    در مقدمه كتاب، وضعيت جغرافيايى اورشليم به اختصار بيان شده است.

    وضعيت كتاب

    فهرست موضوعات و مطالب در پايان كتاب ذكر شده است. پاره‌اى از توضيحات مربوط به اعلام و ساير نكات مبهم متن و نيز آدرس برخى از مطالب در تورات، در پاورقى بيان شده است.

    منابع مقاله

    مقدمه و متن كتاب.