الموسوعة الكبری عن فاطمة الزهراء سلام‌الله‌عليها

    از ویکی‌نور
    الموسوعة الکبری عن فاطمة الزهراء سلام‌الله‌علیها
    الموسوعة الكبری عن فاطمة الزهراء سلام‌الله‌عليها
    پدیدآورانانصاری زنجانی خوئینی، اسماعیل (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرتنظیم موضوعی لکافه الاحادیث و النصوص فی سیره سیده النساء علیهاالسلام و مکانتها مع المصادر و الاسانید
    ناشردليل ما
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1428 ق
    چاپ1
    شابک978-964-397-241-7
    موضوعفاطمه زهرا(س)، 8؟ قبل از هجرت - 11ق.
    زبانعربی
    تعداد جلد25
    کد کنگره
    ‏‎‏BP‎‏ ‎‏27‎‏/‎‏2‎‏ ‎‏/‎‏الف‎‏8‎‏م‎‏8
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الموسوعة الكبری عن فاطمة الزهراء سلام‌الله‎عليها اثرى است كه نويسنده در آن اهتمام به جمع‌آورى تمام اسناد و نوشته‌هايى كرده كه پيرامون حضرت صديقه طاهره(س) تا امروز در دسترس بوده است. اين دائرةالمعارف، تمامى ابعاد زندگى و شخصيت حضرت فاطمه زهرا(س) را در طول حيات آن بانوى گرامى و پس از آن در بر دارد.

    محتواى كتاب

    براى آماده‌سازى اين كتاب، از بيش از سى هزار منبع استفاده شده و روش تأليف آن بر اساس موضوعات مربوط به حضرت زهرا(س) كه طبق يك تقسيم‌بندى جامع به سه بخش اساسى تقسيم گرديده است، مى‌باشد:

    1. حضرت زهرا قبل از اين عالم؛
    2. حضرت زهرا در اين عالم؛
    3. حضرت زهرا بعد از اين عالم.

    بخش اول پس از بيان مقدمه و چگونگى تدوين موسوعه، به خلقت نورانى حضرت زهرا(س) قبل از خلقت حضرت آدم و بركات آن حضرت در خلقت عالم پرداخته است. بخش دوم شامل كليه مراحل حيات حضرت زهرا(س) در اين عالم مى‌باشد كه به‌طور همه‌جانبه و مفصل مورد بررسى قرار گرفته است. اين بخش كه چندين مجلد كتاب را به خود اختصاص داده است، به ده بخش اساسى تقسيم گرديده و از مجلد دوم آن به موضوعاتى چون ولادت تا ازدواج، چگونگى ازدواج، ولادت فرزندانش، زندگى آن حضرت پس از پدر بزرگوارش و اصحاب ايشان، شهادت، زندگى شخصى، صفات و خصوصيات اخلاقى ايشان، دوستان و دشمنان آن حضرت پرداخته است.

    بخش سوم موسوعه درباره برخى موضوعاتى است كه درباره حضرت زهرا(س) در معارف دينى بيان شده؛ از جمله اشعار، روايات، معجزات، زيارت‌ها و دعاهايى كه نقل شده است.

    بخش چهارم درباره كتاب‌شناسى حضرت فاطمه(س) است كه به‌طور تفصيلى به معرفى اولين كتاب‌ها كه درباره آن حضرت تدوين شده و همچنين تمامى كتبى كه به زندگانى حضرت پرداخته‌اند، مى‌پردازد.

    بخش پنجم كتاب در بيان عظمت حضرت زهرا(س) در روز قيامت است كه شامل ورود باجلالت ايشان به محشر و شفاعت وسيع حضرت از گناهكاران و ملاقات آن حضرت با رسول خدا(ص) و امام حسین(ع) مى‌باشد.

    آخرين مجلد كتاب توسط نويسنده به فهارس موسوعه اختصاص يافته و در آن فهرست آيات، اعلام، اماكن، وقايع و ايام، مصادر و تمام موضوعات مجموعه بيان شده است. مقدمه كتاب نيز از اهميت ويژه‌اى برخوردار است و در پنج بخش تنظيم شده است. اين كتاب شامل كليه متون، اسناد و منابع درباره حضرت زهرا(س) مى‌باشد.

    ترتيب مطالب تأليف

    در هر موضوع ابتدا متون حديثى و تاريخى و تحليل‌هاى علمى به‌طور كامل آمده و سپس به منابع آن پرداخته شده و در ادامه، اسناد احاديث نيز فراهم آمده است.