طب سنتی سینا، درمان بیماریهای مختلف با گیاهان دارویی

    از ویکی‌نور
    طب سنتی سینا، درمان بیماریهای مختلف با گیاهان دارویی
    طب سنتی سینا، درمان بیماریهای مختلف با گیاهان دارویی
    پدیدآورانخسروی، مهدی (نويسنده) خسروی، احمد علی (زير نظر)
    عنوان‌های دیگردرمان بیماریهای مختلف با گیاهان داروئی و مواد طبیعی
    ناشرنشر محمد
    مکان نشرتهران - ایران
    سال نشر1381 ش
    چاپ7
    شابک964-5566-67-3
    موضوعپزشکی سنتی داروهای گیاهی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏R‎‏ ‎‏135‎‏ ‎‏/‎‏خ‎‏5‎‏ط‎‏2‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    طب سنتی سینا، درمان بیماریهای مختلف با گیاهان دارویی تألیف سيد مهدى خسروى پيرامون درمان بيمارى‌هاى مختلف با گياهان دارويى و مواد طبيعى است.

    مؤلف درباره انگيزه خود از نگارش اين اثر مى‌نويسد: عاملى كه حقير را در تدوين و تحرير اين كتاب برانگيخت، مشاهده نمودم با توجه به اين‌كه گياهان داروئى و ساير داروهاى سنتى سرمايه‌اى هستند خدادادى و كوه‌ها و دشت‌هاى ايران مملوّ از اين گياهان مى‌باشد و از زمان‌هاى قديم اين كشور مهد علم پزشکى بوده است، در زمان حاضر عده اى از بيماران دربدر به دنبال قرص‌ها و شربت‌ها و آمپولهاى گران قيمت مى‌گردند و حال آن‌كه بسيارى از اين بيماران با داروهاى سنتى و بدون عوارض جانبى و در كوتاه‌ترين مدت قابل مداوا مى‌باشند.

    ساختار

    مؤلف پس از مقدمه‌اى كوتاه پيرامون اقسام بيمارى‌ها از نظر روحى و جسمى و ارتباط آنها با يكديگر و نيز بعضى از علائم بالينى كلينيكى كه پزشکان سنتى در تشخيص طبى از آن علائم استفاده مى‌كنند، به مباحث اصلى كتاب مى‌پردازد و اين بخش را با بيمارى سر شروع نموده و با بحث عشق پايان مى‌پذيرد.

    پس از مبحث بيمارى‌ها و معالجه آنها به نحوه ساخت بعضى از داروهاى تركيبى (مثل معجون كدو دانه، معجون قيفرا، معجون فلونيا) و نيز به خواص برخى از مفردات دارويى اشاره مى‌نمايد.

    وى از كتب مختلف داروهاى سنتى مانند، طب يوسفى، طب اكبرى و نوشته‌هاى ميرزا على خان همدانى و غيره استفاده كرده است.

    گزارش محتوا

    كتاب از جمله كتاب‌هايى است كه به فارسى نگاشته شده است و از اين جهت براى كسانى كه نمى‌توانند و يا حوصله مراجعه به متون مفصل ندارند، متن مناسب و سودمندى است. از سوى ديگر مؤلف خود صاحب تجربه فراوان است از اين‌رو آنچه به عنوان تجربه نگاشته ارزشمند است.

    با اين حال اين متن، جزء متون علمى و معتبر شمرده نمى‌شود بنابراين از آن انتظار طرح مباحث علمى و نوآورى و نقد و كنكاش نمى‌رود.

    وضعيت كتاب

    در ابتدا و پايان كتاب عكس‌هايى از بعضى گياهان آورده شده است.

    همچنين در آخر كتاب فهرست مفردات دارويى به كار رفته در متن كتاب به ترتيب حروف الفبا تدوين و تنظيم شده است.

    منابع مقاله

    مقدمه و متن كتاب