الطب في القرآن الكريم و السنة المطهرة

    از ویکی‌نور
    الطب في القرآن الکریم و السنة المطهرة
    نام کتاب الطب في القرآن الکریم و السنة المطهرة
    نام های دیگر کتاب الصیدلة و العلاج
    پدیدآورندگان عبیدی، خالد فایق (نويسنده)
    زبان عربی
    کد کنگره ‏BP‎‏ ‎‏103‎‏/‎‏6‎‏ ‎‏/‎‏ع‎‏2‎‏س‎‏8‎‏ ‎‏10‎‏-‎‏9‎‏.‎‏ش
    موضوع قرآن - اعجاز

    قرآن و علوم

    ناشر دار الکتب العلمية، منشورات محمد علي بيضون
    مکان نشر بیروت - لبنان
    سال نشر 1426 ق یا 2005 م
    کد اتوماسیون AUTOMATIONCODE3075AUTOMATIONCODE


    معرفی اجمالی

    الطب في القرآن الكريم و السنة النبوية و الصيدلة و العلاج نهمين و دهمين جلد از مجموعه ومضات اعجازية من القرآن و السنة النبوية نوشته مهندس خالد فائق العبيدى و به زبان عربى است.

    در دين مبين اسلام به مسائل و نكات طبى و بهداشتى توجه ويژه‌اى مبذول شده است. در قرآن كريم و سنت نبوى نسبت به طب و بهداشت و دارو و درمان نكات بسيار جالب‌ توجهى به چشم مى‌خورد كه ما را به اعجاز قرآن در اين زمينه رهنمون مى‌شود.اسلام با بدعت‌ها و گمراهى‌هايى كه در زمان جاهليت وجود داشت به شدت به مبارزه برخاست و عقيده به امورى چون فال، كاهنى، سحر و جادو و غيره در درمان بيمارى‌ها را به چالش كشيد.

    پرستارى و مداواى مجروحان و توجه به نيازهاى ايشان بسيار مورد تأكيد اسلام قرار گرفته و نقش بانوان در اين زمينه مورد توجه واقع شده است.

    در اين كتاب دربارۀ طب قرآنى و نبوى كه نشانگر سبقت دين مبين اسلام بر پيشرفتهاى علمى بشر در اين زمينه مى‌باشد يادآورى شده است.نكاتى چون توصيه به برداشتن كام نوزاد با ماده‌اى شيرين چون خرما كه امروزه بسيار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است چرا كه به مقدار بسيار زيادى باعث كاهش درد در كودك نورسيده مى‌شود و نيز توصيه اسلام به افطار روزه‌دار با خرما، توجه به تكميل دوران شيردهى، فوائد شير مادر براى كودك شيرخوار، از جمله امورى است كه پس از گذشت ساليان طولانى مورد توجه دانشمندان علوم جديد قرار گرفته و نشانگر اعجاز قرآن كريم در اين زمينه مى‌باشد.

    سفارشات اسلام در باب مسائل جنسى و تناسلى، تأكيد بر نحوۀ صحيح آميزش، مضرات زنا، روش تغذيه صحيح، فوائد گوشت و ميوه‌ها، مضرات خوردن خون، آثار و فوائد خوردن ماهى در سلامت انسان، مراحل تحريم شراب، فيزيولوژى بدن انسان و...از نكات اعجازآميزى است كه در قرآن و سنت نبوى بدانها پرداخته شده است.

    جلد دهم اين مجموعه به موضوع دارو و درمان اختصاص يافته است.درمان و علاج بيماريها با نماز و قرآن، عسل، آب، خورشيد، شير و حجامت كه امروزه بسيار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته از ديگر جنبه‌هاى اعجاز قرآنى و سنت نبوى است كه در اين جلد بدانها پرداخته شده است.

    ساختار

    جلد نهم اين مجموعه داراى يك مقدمه و پنج فصل به شرح ذيل مى‌باشد:

    الفصل الاول:الأم و الطفل

    الفصل الثاني:التوصيات الجنسية و التناسلية في القرآن و السنة كه عناوينى چون:دم الحيض، أوضاع الجماع، اثر الزنا و الشذوذ الجنسى...را دربرمى‌گيرد.

    الفصل الرابع:النظافة و اثرها الصّحى كه شامل عناوينى چون:الوضوء، نظافة الثياب، نظافة البدن و الاعضاء و...مى‌شود.

    الفصل الخامس:الطب القرآني و النبوي، كه عناوينى چون:السمع و البصر، فيضان العين، بصمات الاصابع و...را دربردارد.در پايان هم فهرستى از ساير آثار نويسنده و مطالب كتاب آمده است.

    جلد دهم از اين مجموعه نيز داراى يك مقدمه و هشت فصل ذيل و فهرست مطالب كتاب مى‌باشد:

    الفصل الاول:الاستشفاء بالقرآن

    الفصل الثاني:الاستشفاء بالماء

    الفصل الثالث:الحبّة السوداء

    الفصل الرابع:العلاج بالشمس

    الفصل الخامس:الاستشفاء باللبن و العسل

    الفصل السادس:الاستشفاء بالحجامة

    الفصل السابع:العطور و اثرها

    الفصل الثامن:نصائح وقائية و علاجية نبوية أخرى

    نسخه‌شناسى

    نويسنده كتاب مهندس خالد فائق العبيدى است. جلد نهم و دهم اين مجموعه هركدام در 63 صفحه در قطع وزيرى با جلد شوميز براى اولين‌بار در سال 1426 هجرى قمرى-2005 ميلادى از سوی «دار الكتب العلمية» بيروت منتشر شده است.


    پیوندها