احمدی شاهرودی، احمدعلی

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    احمدی شاهرودی، احمد علی
    نام احمدی شاهرودی، احمد علی
    نام های دیگر شاهرودی، احمد علی بن محمد حسن
    نام پدر
    متولد 1305 هـ.ش
    محل تولد
    رحلت 1375 هـ.ش یا 1417 هـ.ق
    اساتید
    برخی آثار
    کد مولف AUTHORCODE2598AUTHORCODE


    «شيخ احمد على احمدى شاهرودى» در سال 1305ش (1346ق) در اطراف شاهرود به دنيا آمد. پدرش شيخ محمد حسن يكى از علماى بنام و مشهور منطقه بود كه در علوم مختلف، بالاخص علم طب، اطلاعات زيادى داشت و مردم آن بخش از وجودش استفاده مى‌كردند.

    پس از دوران كودكى و تحصيلات ابتدايى در زادگاه خود، به تحصيل علوم دينى رو آورد. مقدمات عربى را نزد والد گراميش فراگرفت و پس از چند سالى كه در محضر پدر بزرگوارش تحت تعليم و تربيت بودند، به همت و سعى پدر به حوزه علميه مشهد مقدس آمده و در جوار حضرت ثامن الائمه(ع)، تحت سرپرستى رئيس وقت حوزه علميه، مرحوم آيت‌اللّه حاج شيخ احمد كفايى قرار گرفت. به مدت ده سال در جوار ملكوتى امام هشتم(ع) اقامت گزيد و دوره مقدمات و ادبيات عرب را نزد استاد توانا، اديب نيشابورى، گذراند و سطوح عاليه را نزد حضرات آيات شيخ هاشم قزوينى، شيخ مجتبى قزوينى، ميرزا كاظم محقق دامغانى و ميرزا احمد مدرسى يزدى فراگرفت.

    وى سپس به حوزه علميه قم عزيمت نمود و در آنجا نيز در حلقه درس حضرات آيات: سيد حسين بروجردى، سيد محمد تقى خوانسارى، سيد محمد حجت كوه‌كمره‌اى، سيد صدرالدين صدر و حضرت امام خمينى(ره) جاى گرفت. ايشان پس از اخذ اجتهاد مقيم حوزه‌علميه قم گرديد و به تدريس و تأليف پرداخت.

    وى سپس براى بهره‌گيرى از درس بزرگان حوزه نجف اشرف و جستجوى آراء و مبانى فقه و اصول آنان، رهسپار عراق گرديد و پس از زيارت عتبات عاليات و طلب توفيق از آن امامان معصوم(ع)، در نجف اشرف سكنى گزيد. در نجف از محضر اساتيد بزرگوارى همچون: حضرات آيات سيد محسن حكيم، سيد محمود شاهرودى، خويى و سيد عبدالهادى شيرازى، بسيار بهره برد.

    ايشان سپس براى تدريس و انجام وظايف فرهنگى به ايران برگشت و در شهر مقدس قم اقامت گزيد و تا آخر عمر شريفش، لحظه‌اى از تبليغ، تدريس و تربيت نسل جوان و مردم كوتاهى نكرد.

    اين عالم ربانى در طول جنگ تحميلى، عليرغم كهولت سن، ماه‌ها در جبهه‌هاى جهاد دفاعى با رزمندگان اسلام همراه بود و حضورى روحيه‌بخش داشت.

    ايشان سرانجام در 17 دى ماه 1375ش برابر با 25 شعبان 1417ق، در 70 سالگى، در مكه و در جوار بيت‌الله الحرام درگذشت.

    تأليفات:

    1- تقليد الاعلم؛

    2- سيرى در عقايد؛

    3- به سوى خدا برويد؛

    4- جنگ خبير؛

    5- انگيزه حق؛

    6- تفسير موضوعى قرآن مجيد.


    وابسته‌ها

    تقلید الاعلم / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده